ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι 26 προτάσεις Χριστοδουλίδη για άμυνα και ασφάλεια

Οι προτάσεις κωδικοποιούνται σε 5 συγκεκριμένες πολιτικές

ΚΥΠΕ

Τις προτάσεις τους στον τομέα της άμυνας και ασφάλειας δημοσιοποίησε ο ανεξάρτητος υποψήφιος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, εισηγείται ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της ΚΔ µε περαιτέρω αύξηση των αμυντικών δαπανών.

Στις 26 προτάσεις (www.christodoulides2023.com/pylones/planitis/amyna/) ο κ. Χριστοδουλίδης περιλαμβάνει και την θεσμοθέτηση και ενίσχυση των αμυντικών συμφωνιών και συνεργασιών µε τρίτες χώρες και την πλήρη αξιοποίηση των ευκαιριών που προκύπτουν μέσα από την ιδιότητά µας ως Κράτος Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Θεωρεί επίσης ότι το Κράτος θα πρέπει να μπορεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικά απέναντι σε ασύμμετρες απειλές, όπως οι παράνομες μεταναστευτικές ροές, ο κυβερνοπόλεμος, η κλιματική αλλαγή, η τρομοκρατία και γενικά κάθε είδους υβριδική απειλή.

Ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρει ακόμη ότι υπό τον συντονισμό και την εποπτεία Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, συστήνεται συντονιστικός φορέας με σαφείς αρμοδιότητες για την συλλογή πληροφοριών, εκτίμηση καταστάσεων, σύνταξη και εκτέλεση σχεδίων αντιμετώπισης των απειλών αυτών.

Οι προτάσεις κωδικοποιούνται σε 5 συγκεκριμένες πολιτικές, ενίσχυση Αποτρεπτικής Ικανότητας, ισχυρές Συνεργασίες -Αναβαθμισμένος Ρόλος της Κύπρου, Σύγχρονος Ημιεπαγγελματικός Στρατός, Ουσιαστική Εφεδρεία και Εθνοφυλακή και Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση