ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το παρασκήνιο της συμφωνίας στήριξης

Το email που αντάλλαξαν Νικόλας και Νίκος

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τα όσα προηγήθηκαν μέχρι να φτάσουν στην επίτευξη συμφωνίας ΔΗΚΟ και Νίκος Χριστοδουλίδης καταγράφει στο ρεπορτάζ της στην Καθημερινής της Κυριακής η συνάδελφος Οριάνα Παπαντωνίου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η ουσιαστική συμφωνία που φαίνεται να υπάρχει με το ΔΗΚΟ είναι η απαντητική επιστολή την οποία έλαβε με mail ο πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος από τον Νίκο Χριστοδουλίδη στις 22 Ιουνίου και στην οποία o υποψήφιος φέρεται να αναφέρει ότι μελέτησε προσεκτικά το κείμενο με τις 18 θεματικές του κόμματος που του είχε αποσταλεί. Ένα πολυσέλιδο κείμενο με το περίγραμμα των θέσεων που απαντά στο ερώτημα τι πρεσβεύει το ΔΗΚΟ σήμερα. Σε αυτές λοιπόν τις θέσεις μεταξύ των οποίων το Κυπριακό, η οικονομία, η προσέλκυση ξένων επενδύσεων, το μεταναστευτικό και η υγεία ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρει ότι υπάρχει συναντίληψη σε αρκετά σημεία τα οποία και σε ενδεχομένη συνεργασία θα εντάσσονταν στο προεκλογικό πρόγραμμα.

Ούτε κουβέντα για Υπουργεία

Κομματικά στελέχη του ΔΗΚΟ εμμένουν πως δεν έχει γίνει σχετική συμφωνία για τα υπουργεία που πιθανόν ν’ αναλάβουν στελέχη του ΔΗΚΟ και πως μία τέτοια συζήτηση δεν έχει γίνει σε αντίθεση με τον Αβέρωφ Νεοφύτου που τους υποσχέθηκε διαμοιρασμό της εξουσίας δίνοντάς τους το 50% των θέσεων στο Υπουργικό, πληροφορία την οποία διαψεύδει το επιτελείο Αβέρωφ.

Κρίση ήταν και πάει

Την ίδια ώρα σημειώνεται πως οι σχέσεις μεταξύ Νίκου Χριστοδουλίδη και Νικόλα Παπαδόπουλου έχουν πλέον ομαλοποιηθεί, αν και πέρασαν δύσκολα κυρίως λόγω αμηχανίας μέχρι να βρεθεί η κοινή συνισταμένη για αντιμετώπιση θεμάτων που έβρισκαν μπροστά τους όπως το άδοξο τέλος της συνεργασίας με τον επικοινωνιολόγο Γιώργο Φλέσσα όπως και τη διαρροή των προσωπικών μηνυμάτων που αντάλλασσε με τον Μανώλη Κυριάκου.

Άλλωστε, ο Νικόλας Παπαδόπουλος φέρεται να είπε σε μία τέτοια δύσκολη φάση απευθυνόμενος προς τον Νίκο Χριστοδουλίδη «σε εμπιστευτήκαμε πριν καν μας εμπιστευτείς και τώρα προχωράμε». Χωρίς αυτό βέβαια να εξασφαλίζει την αγαστή συνεργασία την επομένη των εκλογών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση