ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χριστοδουλίδης: Με ενόχλησε που δεν με στήριξε ο ΔΗΣΥ

Σε ανθρώπινο επίπεδο ήταν κάτι που δεν μου άρεσε, με στεναχώρησε, είπε ο εκλελεγμένος Πρόεδρος

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την ενόχλησή του που δεν τον στήριξε ο Δημοκρατικός Συναγερμός την δεύτερη Κυριακή των Προεδρικών Εκλογών εξέφρασε σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ «ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ» ο εκλελεγμένος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στην απόφαση του κόμματος για ψήφο κατά συνείδηση αναφέροντας τα εξής: «Κάποια στελέχη του Συναγερμού επικοινώνησαν μαζί μου και στήριξαν την προσπάθειά μου. Κάποιοι άλλοι λειτουργούσαν σε συνεργασία με το επιτελείο του Ανδρέα Μαυρογιάννη. Εκεί με ενόχλησε περισσότερο απ’ ότι με ενόχλησε την πρώτη Κυριακή γιατί την πρώτη Κυριακή υπήρχε ο αρχηγός του κόμματος».

Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ένα άτομο ή στέλεχος του ΔΗΣΥ με το οποίο να επικοινώνησε επιδιώκοντας να του αλλάξει την άποψη επειδή στηρίζει τον κ. Νεοφύτου. «Μιλούσα και το έχω πει και σε συνέντευξή μου στην «Καθημερινή» ότι μιλώ και με άτομα τα οποία δεν με στηρίζουν αλλά θεωρούν ότι αν κερδίσω τις εκλογές πρέπει υπάρξει μια κυβέρνηση ευρύτερης αποδοχής. Τη Δεύτερη Κυριακή με ενόχλησε περισσότερο. Δέχομαι την άποψη τους, έχουμε δημοκρατία», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση πώς γνωρίζει ότι υπήρξε συνεργασία με το επιτελείο Μαυρογιάννη και όχι απλά στήριξη, ο κ. Χριστοδουλίδης απάντησε: «Όταν επικοινωνούσαν με στελέχη ή μέλη του ΔΗΣΥ το γνώριζα, στην Κύπρο είμαστε. Είναι απόλυτό τους δικαίωμα. Σε ανθρώπινο επίπεδο ήταν κάτι που δεν μου άρεσε, με στεναχώρησε», επεσήμανε και τόνισε ότι την Δεύτερη Κυριακή θα ήθελε ο ΔΗΣΥ να αποφασίσει τη στήριξή του και επίσημα.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την υπόνοια που αφήνεται ότι η διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη θα είναι συνέχεια της διακυβέρνησης Αναστασιάδη, άρα και ο Αναστασιάδης θα μπορεί να κινεί τα νήματα, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε «να σας θυμίσω ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στην προεκλογική εκστρατεία του κ. Νεοφύτου στη Λάρνακα είπε ότι αν θέλετε τον Νίκο Αναστασιάδη να είναι στην εξουσία ψηφίστε Αβέρωφ Νεοφύτου. Άρα ήταν ξεκάθαρη η τοποθέτησή του την πρώτη Κυριακή των εκλογών».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Και εμάς του συναγερμικούς μας λύπησε που έφερε στην εξουσία ο κ.Χριστοδουλίδης τον αχταρμά ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ-ΔΗΠΑ.

Πετρος Παπαστυλιανου
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023