Πρόεδρος: Ατυχής η ανακοίνωση ΟΥΝΦΙΚΥΠ για οδοφράγματα

Αποστολή της είναι η επικράτηση της ειρήνης διαμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε δηλώσεις του

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ατυχή παρέμβαση χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης τη χθεσινή ανακοίνωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.  Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, και κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή ανακοίνωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν θα ήθελα να σχολιάσω ατυχείς παρεμβάσεις της ειρηνευτικής δύναμης που καλείται να επιτελέσει έναν άλλο ρόλο στην αποστολή της. Αποστολή της είναι η επικράτηση της ειρήνης, όπως επιτυχώς το έχει κατορθώσει μέχρι σήμερα.

Οι παρεμβάσεις που αφορούν πολιτικές της κυρίαρχης χώρας της, Κυπριακής Δημοκρατίας που είναι αναγνωρισμένο κράτος των Ηνωμένων Εθνών και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θεωρώ ότι είναι ατυχείς.  Συνεργασία υπάρχει μεταξύ των δύο κοινοτήτων, αλλά την ευθύνη των αποφάσεων έχει η Κυβέρνηση της αναγνωρισμένης Δημοκρατίας η οποία αποφασίζει και δεν συναποφασίζει με οποιοδήποτε άλλο στοιχείο.
Δεν παραγνωρίζουμε και δεν παραγνωρίσαμε στις αποφάσεις μας την ασφάλεια ολόκληρου του κυπριακού λαού ανεξάρτητα κοινοτικής, εθνοτικής ή άλλης μορφής σύνθεσης του πληθυσμού της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Θέλω να πιστεύω ότι όλοι πρέπει να συμμορφούμεθα σε έκτακτες καταστάσεις ανάγκης με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αλλά και των καθ’ ύλην αρμοδίων Οργάνων της ΕΕ. Η Κυπριακή Κυβέρνηση αυτό πράττει».

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση