ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πρόεδρος Βουλή: Πατριωτικό χρέος να εργαστούμε για επούλωση πληγών

Αναφορά ενώπιον της Ολομέλειας για την 7η Δεκεμβρίου, ημέρα επιστροφής του εκλελεγμένου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ στην Κύπρο μετά το πραξικόπημα

ΚΥΠΕ

Η 7η Δεκεμβρίου, Ημέρα Δημοκρατικής Αντίστασης, είναι μέρα μνήμης και τιμής όλων όσοι αντιστάθηκαν στο προδοτικό πραξικόπημα και υπερασπίστηκαν και με τη ζωή τους ακόμη τη συνταγματική νομιμότητα της Κύπρου, ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου.

Σε αναφορά ενώπιον της Ολομέλειας για την 7η Δεκεμβρίου, ημέρα επιστροφής του εκλελεγμένου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ στην Κύπρο μετά το πραξικόπημα, αποκαθιστώντας την έννομη τάξη, η κ. Δημητρίου είπε ότι είναι και μέρα ενθύμησης του ιστορικού και πατριωτικού μας χρέους να εργαστούμε, ώστε να επουλωθούν οι πληγές που υπέστη η πατρίδα μας από το δίδυμο έγκλημα του 1974.

Είπε ακόμα ότι είναι μέρα ενθύμισης για να συνεχίσουμε ακούραστα τον αγώνα για επανένωση της πατρίδας μας και αποκατάσταση των δικαιωμάτων του λαού μας, Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Μαρωνιτών, Αρμενίων, Λατίνων, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Η Ολομέλεια τήρησε μονόλεπτη σιγή στη μνήμη όσων αντιστάθηκαν στο πραξικόπημα και αγωνίστηκαν για τη δημοκρατία στον τόπο μας.

Λογοδοσία για τις πράξεις μας μηδενός εξαιρουμένου και προώθηση διαφάνειας

Ως υπεύθυνοι πολίτες οφείλουμε να αναλάβουμε δράση για την καταπολέμηση της διαφθοράς και αυτό συνεπάγεται λογοδοσία για τις πράξεις μας μηδενός εξαιρουμένου, προώθηση της διαφάνειας και της ηθικής συμπεριφοράς, καθώς και υποστήριξη πρωτοβουλιών που προωθούν μια κουλτούρα ακεραιότητας, δήλωσε η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου.

Σε αναφορά ενώπιον της Ολομέλειας, για την  9η Δεκεμβρίου που έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς, η Πρόεδρος της Βουλής απηύθυνε έκκληση «να χρησιμοποιήσουμε αυτή την ημέρα ως αφορμή, για να δεσμευτούμε ξανά στις αρχές της ειλικρίνειας, της ακεραιότητας και της υπευθυνότητας».

«Αυτή τη μέρα επαναβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Αναγνωρίζουμε ότι η διαφθορά δεν είναι μόνο νομικό, αλλά και ηθικό ζήτημα, που επηρεάζει τις ζωές εκατομμυρίων σε όλο τον κόσμο και διαβρώνει τα θεμέλια της δικαιοσύνης, της ισότητας και της δημοκρατίας», ανέφερε.

Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Σε αναφορά εξάλλου για την 10η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η κ. Δημητρίου είπε ότι λειτουργεί ως υπενθύμιση πως κάθε άτομο, ανεξαρτήτως φυλής, φύλου, θρησκείας ή καταγωγής, έχει αδιαμφισβήτητα δικαιώματα και ελευθερίες.

Η κ. Δημητρίου είπε ότι η μέρα αυτή αποτελεί ένα κάλεσμα για δράση, που μας προτρέπει να αναλογιστούμε την πρόοδο που έχει σημειωθεί και να εργαστούμε ακούραστα, για να δημιουργήσουμε έναν κόσμο όπου οι υπάρχουσες αδικίες θα εκλείψουν.

«Οφείλουμε να επαληθεύσουμε κάθε εξαγγελία για την προώθηση της κατανόησης, της ανεκτικότητας και του σεβασμού μεταξύ των ανθρώπων και να σταθούμε ενωμένοι ενάντια στις διακρίσεις, τη βία και την ανισότητα», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση