ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πρόεδρος: Δεν μπορεί να μετατραπεί σε κυβερνήτη ο Γενικός Ελεγκτής

Κάποια στιγμή πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να πολιτεύεται, είπε ο κ. Αναστασιάδης

Newsroom K

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης σε συνέντευξη του στο «ΟΜΕGA», αναφέρθηκε προς τον Γενικό Ελεγκτή κ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη, δηλώνοντας χαρακτήριστικά ότι δεν μπορεί να μετατραπεί σε κυβερνήτη ή συγκυβερνήτη.

Ο κ. Αναστασιάδης είπε, «Σε 24 χώρες της ΕΕ που έγινε αξιοποίηση του πρώτου εργαλείου που είχαμε προτείνει, εις σε ουδεμία των χωρών έχει εμπλοκή το ελεγκτικό συνέδριο είτε ο Γενικός Ελεγκτής. Είναι αδιανόητο να εποπτεύει ή να θέλει να είναι εξ αρχής σύμβουλος, αλλά με δικαίωμα ελέγχου».

«Δεν μπορεί να εμφανίζεται ο Γενικός Ελεγκτής να υποκαθιστά τον Γενικό Εισαγγελέα και να αποφαίνεται εάν και για κατά πόσο και για το ποια είναι τα θέματα που πρέπει να πάνε στη Βουλή. Δεν μπορεί να μετατραπεί σε κυβερνήτη ή συγκυβερνήτη. Το Σύνταγμα προνοεί ότι κυβερνά τη χώρα εκείνος που ο λαός αναδεικνύει. Ο Γ. Ελεγκτής και βεβαίως έχει εξουσίες επί του συντάγματος να ελέγχει την ορθή χρήση των πόρων του κράτους», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε, «Ο Γενικός ελεγκτής κάποια στιγμή πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να πολιτεύεται. Οι ανακοινώσεις των τελευταίων ημερών ενέχουν δυστυχώς το πολιτικό στοιχείο και ταυτίζονται πλήρως με συγκεκριμένο κόμμα. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ο Γενικός Ελεγκτής, ότι ο ρόλος του δεν είναι οι πολιτικές ανακοινώσεις ή οι απαντήσεις σε υπουργούς, ή οι προσβλητικές συμπεριφορές απέναντι σε άλλους θεσμούς. Και δεν είναι μια φορά, είναι κατ’ επανάληψή που το έχει πράξει. Η ανάρμοστη συμπεριφορά δημιουργεί άλλες υποχρεώσεις στο κράτος. Δεν μπορεί και πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι θα πρέπει να περιορίσει την δικαιοδοσία του εκεί και όπου το Σύνταγμα προβλέπει».  

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση