ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πρόεδρος ΔΗΣΥ: Σεβασμό στον πολιτικό πρόσφυγα

Να κάνουμε τον διαχωρισμό από τους παράτυπους μετανάστες, σημειώνει ο κ. Νεοφύτου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Την θέση του Δημοκρατικού Συναγερμού ότι ο πραγματικός πολιτικός πρόσφυγας πρέπει να τυγχάνει σεβασμού, εξέφρασε ο Πρόεδρος του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου, προσθέτοντας ωστόσο πως θα "πρέπει να κάνουμε τον διαχωρισμό με τις δεκάδες χιλιάδες παράτυπων μεταναστών που έρχονται για να γίνουν ένα οικονομικό βάρος για τον τόπο" ενώ αναφέρθηκε και στην αύξηση της εγκληματικότητας.

Ο κ. Νεοφύτου που συναντήθηκε σήμερα με τα κοινοτικά συμβούλια της Χλώρακας και της Έμπας, αλλά και με τους ξενοδόχους, ανέφερε πως μετά την συνάντηση του με τους συνεργάτες του στο κοινοτικό συμβούλιο Χλώρακας και ακούγοντας τα προβλήματα της κοινότητας και της γύρω περιοχής, διαπίστωσε ότι το νούμερο ένα πρόβλημα είναι το μεταναστευτικό. Επανέλαβε επίσης τη θέση του Δημοκρατικού Συναγερμού, για σεβασμό όπως είπε, “του πραγματικά πολιτικού πρόσφυγα που εκτοπίστηκε από τη χώρα του ή που εκδιώχθηκε από το καθεστώς ή εκτοπίστηκε ως αποτέλεσμα πολέμου”. Σε αυτούς τους ανθρώπους είπε, “είμαστε δίπλα τους και ως κοινωνία και ως τόπος και ως Ευρώπη”.

Πρόσθεσε ωστόσο πως "πρέπει να κάνουμε τον διαχωρισμό με τις δεκάδες χιλιάδες παράτυπων μεταναστών που έρχονται για να γίνουν ένα οικονομικό βάρος για τον τόπο, για να εκμεταλλευτούν τον τόπο μας, και την ίδια ώρα, αυξάνουν τη εγκληματικότητα και δημιουργούν κινδύνους για την δημόσια ασφάλεια". Επίσης αναφέρθηκε στο παράδειγμα με βάση τα χθεσινά αποτελέσματα για το τεστ για τον κορωνοϊό, σημειώνοντας πως θέλει προσοχή για να μην μετατραπούν αυτοί οι παράτυποι μετανάστες σε κίνδυνο στην δημόσια υγεία. Αναφέρθηκε επίσης στην προκλητικότητα της Τουρκίας που, όπως είπε, εντείνεται “μέρα με την μέρα, τις τελευταίες μέρες, βιώνοντας ουσιαστικά μια δεύτερη άλωση της Κωνσταντινούπολης” .

Είναι, τόνισε, “αυτά τα απαράδεκτα που κάνουν χωρίς να σέβονται θρησκευτικά μνημεία και πολιτισμό”. Παρατήρησε δε, ότι "σταδιακά χρησιμοποιούν ως εργαλεία, τους παράτυπους μετανάστες για να μας δημιουργήσουν επιπρόσθετους εθνικούς κινδύνους. Στέλνοντας στρατευμένα και μεθοδευμένα παράτυπους μετανάστες δια μέσω των κατεχομένων που έχουν απόλυτο έλεγχο και μετά τους αμολούν, δια μέσου της παραμεθόριου περιοχής". Ο κ. Νεοφύτου είπε ο ΔΗΣΥ στέκεται δίπλα στην Κυβέρνηση και στην αποφασιστικότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Υπουργού Εσωτερικών, προσθέτοντας πως όση υποχρέωση έχουμε να δείχνουμε σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα των πραγματικά πολιτικών προσφύγων, άλλη τόση και περισσότερη υποχρέωση έχουμε να προστατεύουμε τον τόπο μας, την κυπριακή κοινωνία και την δημόσια ασφάλεια.

Ειδικά για την Χλώρακα, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε πως τα δεδομένα ίσως να είναι και ευρωπαϊκή πρωτιά. Υπάρχουν παράτυποι μετανάστες που αγγίζουν σχεδόν το 25% - 30% του πληθυσμού της Χλώρακας, είπε ενώ πρόσθεσε ότι σε μια κοινότητα των 6.000 κατοίκων, οι υπολογισμοί για τους παράτυπους μετανάστες είναι γύρω στους 1.500. Εξέφρασε ωστόσο την ανησυχία του για τα θέματα που αφορούν τα δημόσια εκπαιδευτήρια.

Ο κ. Νεοφύτου ενδεικτικά είπε πως ένα περίπου 25% των μαθητών που φοιτούν στα δημόσια σχολεία στην Χλώρακα είναι παιδιά των παράτυπων μεταναστών, σημειώνοντας πως δεν είπε ποτέ και δεν θα πει να τους βγάλουν έξω από την τάξη. Είναι είπε," παιδιά και που μπορεί να πιστεύουν σε έναν άλλο Θεό αλλά είναι παιδιά". Ο κ. Νεοφύτου είπε πως το κράτος θα πρέπει να δει και αυτά τα ζητήματα.

Ανέφερε ότι αν προστεθούν και οι υπόλοιποι ξενόγλωσσοι, οι Χλωρακιώτες, αποτελούν μειοψηφία μέσα στις τάξεις και είπε πως αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί με ανθρώπινη προσέγγιση αλλά την ίδια ώρα να δουν και τις επιπτώσεις που έχει και στα παιδιά των παράτυπων μεταναστών, στους υπόλοιπους ξενόγλωσσους αλλά και στα Κυπριόπουλα. Εκτίμησε δε, πως " με αυτά τα νούμερα όλα τα παιδιά βγαίνουν ζημιωμένα, από τα παιδιά του παράτυπου μετανάστη, τα παιδιά του νόμιμου μετανάστη, αλλά και τα δικά μας παιδιά, τα Κυπριόπουλα".

“Για αυτό που στηρίζουμε τη νέα μεταναστευτική πολιτική, ως συνέχεια των προηγούμενων Υπουργών Εσωτερικών, στεκόμαστε δίπλα τους και με την δύναμη που μας δίνουν και οι τοπικές κοινωνίες, θα φέρουμε και σ’ αυτό το ζήτημα αποτέλεσμα”, κατέληξε. Εξάλλου σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Χλώρακας Νικόλας Λιασίδης ανέφερε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχολεί την κοινότητα του είναι το μεταναστευτικό και η μαζική εγκατάσταση μεταναστών στην κοινότητα της Χλώρακας. Μέσα στο πλαίσιο της επίσκεψης του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, είπε ο κ. Λιασίδης ζητήθηκε η στήριξη της Κυβέρνησης, ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη διανομή μεταναστών στην Κύπρο.

Ο κ. Λιασίδης αναφέρθηκε και στην άψογη συνεργασία που είχε το Κ.Σ. Χλώρακας με τον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή μέχρι σήμερα, σημειώνοντας πως ήδη πάρθηκαν κάποια μέτρα που έφεραν αισθητά αποτελέσματα ενώ ευχαρίστησε τον κ. Νεοφύτου για την παρουσία του στην κοινότητα της Χλώρακας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε χαμηλό βαρομετρικό οι πολιτικοί αρχηγοί

«Δηλαδή, όλοι οι ΄πολιτικοί΄μας για τη χωματερή. »
ΑΚΑ  |  22:38

Λεμεσός: Άνοιξε καφετέρια - Θαμώνες παρακολουθούσαν ποδόσφαιρο

«Kανονικά θα έπρεπε να τους έδιναν από μια σφαλιάρα και μια κλωτσιά στα πισινά! »
ΑΚΑ  |  08:23

«Ανοίγουν» οι αιθέρες από 1η Μαρτίου - Όλα όσα θα ισχύουν

«ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΛΕΙΣΤΑ. ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΝ ΜΑΣΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ...»
ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ  |  12:18

Σε προεκλογικό άμυνας ο ΔΗΣΥ

«Πραγματικά, είναι απίστευτα άδικο αυτό που συμβαίνει εναντίον της κυβέρνησης καί τής Κας Γιολιτη. Αντί, ...»
Αλέξης Σταυρινίδης  |  16:00

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση