ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πρόεδρος: H ανάπτυξη του λιμανιού Λάρνακας θα γίνει κανονικά

Να βγούμε σε προσφορές, να βρούμε μια εταιρεία, η οποία μπορεί πραγματικά να ανταποκριθεί, ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Στην επίσκεψη του Εμίρη του Κατάρ, στην υπόθεση της ανάπτυξης του λιμανιού Λάρνακας, αλλά και στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αναφέρθηκε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος σε εκδήλωση της ΕΔΕΚ για τα 55 χρόνια από την ίδρυση της και για την 20η επέτειο της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, στο Σκαλί Αγλαντζιάς, και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι οι εργασίες για τη μαρίνα Λάρνακας έχουν τερματιστεί μετά από απόφαση της Κυβέρνησης και ότι είχε δηλώσει πως το κράτος δεν εκβιάζεται κάτι που ο Πρόεδρος το απέδειξε στην πράξη, και ερωτηθείς ποια είναι τα επόμενα βήματα, Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «η ανάπτυξη του λιμανιού Λάρνακας θα γίνει κανονικά.

Αύριο θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, συζήτησα, ήδη, με τον Υπουργό Μεταφορών, θα μας απασχολήσει το θέμα και προχωρούμε αμέσως με αυτό που πρέπει να γίνει. Να βγούμε σε προσφορές, να βρούμε μια εταιρεία, η οποία μπορεί πραγματικά να ανταποκριθεί. Το οφείλουμε στη Λάρνακα, το οφείλουμε στους πολίτες. Για αυτά τα έργα ειδικότερα στρατηγικής σημασίας χρειάζεται να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και αυτοί που αναλαμβάνουν ευθύνες θα πρέπει να είναι σε θέση να ανταποκριθούν».

Ερωτηθείς πώς διασφαλίζονται οι εργαζόμενοι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «να μην υπάρχει καμία ανησυχία ειδικότερα για τους εργαζόμενους. Με τον Δήμο Λάρνακας είμαστε σε συνεχή επαφή, δεν υπάρχουν οποιοιδήποτε λόγοι για να υπάρχει ανησυχία, ειδικότερα αναφέρομαι στους εργαζόμενους».

Σε ερώτηση αν ο Εμίρης του Κατάρ έδειξε ενδιαφέρον και για αυτή την ανάπτυξη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «μιλήσαμε για πολύ συγκεκριμένες αναπτύξεις, συμπεριλαμβανομένης και αυτής, αλλά και άλλες στρατηγικές αναπτύξεις. Υπάρχει ένα ενδιαφέρον για επενδύσεις στη χώρα μας, για αυτό έγινε η επίσκεψη, ήταν ένας από τους πιο βασικούς λόγους των συζητήσεων, αλλά θα δούμε στην πράξη. Τέτοια έργα στρατηγικής σημασίας τα προσεγγίζουμε με απόλυτη σοβαρότητα».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι και για το έργο στο Βασιλικό φαίνεται να υπάρχει στασιμότητα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι «να αναμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα γεγονότα. Πέραν της συνάντησης που είχα με τον Κινέζο Πρέσβη υπάρχουν συνεχώς διεργασίες και σε τεχνοκρατικό και σε πολιτικό επίπεδο. Να αναμένουμε να δούμε και αν προκύψει ανάγκη για τοποθέτηση θα την κάνουμε. Σίγουρα ευχή και προσδοκία μας δεν είναι να έχουμε τα ίδια αποτελέσματα με το λιμάνι της Λάρνακας, αλλά, επαναλαμβάνω, η κάθε εταιρεία που αναλαμβάνει τέτοιου είδους σημαντικά έργα θα πρέπει να μπορεί να ανταποκριθεί».

Ερωτηθείς αν έχει δοθεί λίστα έργων στον Εμίρη του Κατάρ που να αφορούν ενδεχόμενες επενδύσεις, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «μετά από επισκέφθηκα το Κατάρ πριν από έξι μήνες είχαμε συζητήσει με τον Εμίρη του Κατάρ, υποσχέθηκα ότι θα στείλει στην Κύπρο εκπροσώπους του Κατάρ από το Investment Authority. Όντως επισκέφθηκαν την Κύπρο σε δύο περιπτώσεις, ήταν εδώ και την προηγούμενη βδομάδα και οι συζητήσεις μας ήταν συγκεκριμένες».  

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση