ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠτΔ: Μέσα από προγράμματα Αγρ. Ανάπτυξης οι νέοι μπορούν να ασχοληθούν με την καινοτομία της γεωργίας

Επίσκεψη του Προέδρου στην εταιρεία Planty-Aeroponics Mediterranean Ltd, στον Ψεματισμένο

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Την εκτίμηση ότι όσοι νέοι επιθυμούν να ασχοληθούν με την καινοτομία και ιδιαίτερα της γεωργίας, έχουν τη δυνατότητα να το πετύχουν μέσα από τα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη του στην εταιρεία Planty-Aeroponics Mediterranean Ltd, στον Ψεματισμένο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «είμαι εντυπωσιασμένος από την καινοτομία που για πρώτη φορά, επιτέλους, εφαρμόζεται στον πρωτογενή τομέα της γεωργίας».

Είναι αξιοθαύμαστο, συνέχισε «το τι έχουν επιτύχει μέσα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και είναι σε αυτό που θέλουμε να δώσουμε την ιδιαίτερη έμφαση, νέοι άνθρωποι, καινοτόμες ιδέες, ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία στο παραγόμενο προϊόν, μακριά από φυτοφάρμακα, κάτω από τις πλέον υγιεινές συνθήκες παραγωγής και δημιουργίας και ένας υποσχόμενος τομέας, για αξιοποίηση της γεωργίας πάνω σε νέα βάση».

Αυτό σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «είναι το πιο σημαντικό. Οφείλεται στα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης, σχεδόν το 60 % της χρηματοδότησης προέρχεται από αυτό το Πρόγραμμα. Ένα μήνυμα που θέλω να στείλω είναι πως όσοι νέοι επιθυμούν, επιτέλους, να μπουν στην καινοτομία και ιδιαίτερα στον τομέα του πρωτογενούς τομέα της γεωργίας, έχουν τη δυνατότητα μέσα από τα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης να το επιτύχουν, όπως το έχουν επιτύχει δύο νέοι επιστήμονες τους οποίους θέλω πολύ θερμά να συγχαρώ».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Σε πίεση ο Κόκκινος

Σε πίεση ο Κόκκινος

Ενοχλημένος εδώ και μέρες ο Πρόεδρος τη στιγμή που ο Αβέρωφ Νεοφύτου τον άδειασε ευσχήμως
Της Μαρίνας Οικονομίδου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ