ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρόεδρος: Περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών για τους καρκινοπαθείς

Τεράστιας σημασίας οι υπηρεσίες του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου όσον αφορά την ανακούφιση και αντιμετώπιση της νόσου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για την ενοποίηση του Ογκολογικού της Τράπεζας Κύπρου, του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, που πλέον μετατρέπονται σε μια ενιαία οντότητα και λειτουργούν συνεργιστικά, θα αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο την ποιότητα υπηρεσιών για τους καρκινοπαθείς, είπε το βράδυ της Πέμπτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε εκδήλωση της Τράπεζας Κύπρου για τους εθελοντές που εργάστηκαν για τους σκοπούς της Πορείας Χριστοδούλας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Υπενθύμισε επίσης ότι η πρόσφατη υπογραφή συμφωνίας ανάμεσα στο Υπουργείο Υγείας και το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο Λεμεσού, η οποία τέθηκε σε ισχύ, θα τερματίσει την ταλαιπωρία των καρκινοπαθών των Επαρχιών Λεμεσού και Πάφου, οι οποίοι χρειαζόταν να μεταβαίνουν για τις θεραπείες τους στη Λευκωσία.

Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στις τεράστιας σημασίας υπηρεσίες του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου όσον αφορά την ανακούφιση και αντιμετώπιση της νόσου.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε επίσης πως δεδομένων των έργων επέκτασης του εξειδικευμένου κέντρου Αροδαφνούσας και του στόχου της εξέλιξης της λειτουργίας του Ευαγόρειου Κέντρου, η συνεισφορά των εθελοντών της Τράπεζας Κύπρου θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρηματοδότηση των ποικίλων προγραμμάτων και τη δωρεάν παροχή των εξειδικευμένων και αναβαθμισμένων υπηρεσιών των δύο κέντρων προς τους καρκινοπαθείς.

«Γνωρίζοντας καλά τις δυσκολίες, τις οποίες αντιμετωπίζουν οι ασθενείς και συνακολούθως οι οικογένειες τους, ως κράτος στεκόμαστε στο πλευρό τους πάντα μέσα στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων, αποδεικνύοντας ακριβώς τη δέσμευσή μας να προωθήσουμε μια συντονισμένη προσπάθεια για την καταπολέμηση του καρκίνου στη χώρα μας, εντατικοποιήσαμε τα τελευταία χρόνια τις προσπάθειες μας λαμβάνοντας σειρά αποφάσεων προς επίλυση στο μέτρο του δυνατού, των όποιων προβλημάτων οι ασθενείς αλλά και οι συγγενείς τους αντιμετωπίζουν» συνέχισε.

Παρατήρησε επίσης ότι το συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου, αποδεικνύοντας διαχρονικά έμπρακτη κοινωνική ευαισθησία, αλληλεγγύη κι εθελοντική δράση πέτυχε μέχρι στιγμής να παράξει ένα σημαντικότατο έργο, άξιο συγχαρητηρίων, βασισμένο στους πυλώνες της υγείας, του πολιτισμού, του αθλητισμού και της εκπαίδευσης.

Ο ΔιευθύνωνΣύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου Τζον Πάτρικ Χούρικαν δήλωσε περήφανος «γι' αυτά που πετύχαμε» στην τράπεζα.

«Κάθε μέρα ενδυναμωνόμαστε και η Κύπρος έχει λαμπρό μέλλον και πρέπει και εμείς να διαδραματίσουμε τον ρόλο μας σε αυτό» συνέχισε, προσθέτοντας ότι η Τράπεζα Κύπρου έβαλε σχεδόν ένα δις ευρώ τους πρώτους έξι μήνες αυτού του έτους στην κυπριακή οικονομία, ενισχύοντας στο βαθμό που μπορεί την ανάκαμψη της Κύπρου και της οικονομικής της ισχύος.

Ο κ. Χούρικαν παρατήρησε ότι η συνεργασία με τους 670 εθελοντές είναι συνεργασία με την κοινωνία. Επεσήμανε ότι η συνεργασία αρχίζει με την Κυβέρνηση να είναι πρόθυμη και ξεκάθαρη στους σκοπούς της για ανάκαμψη της οικονομίας, για δημιουργία ευημερίας, για καλή πολιτότητα και για συνθήκες στις οποίες η τράπεζα μπορεί να έχει ένα εύρωστο μέλλον με ευημερία.

Ο κ. Χούρικαν είπε ακόμα ότι η στήριξη που είχε η τράπεζα και η διεύθυνση της από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση είναι σχεδόν τέλεια.

«Αυτή η νοοτροπία εκτείνεται και σε αυτά που κάνουμε με τους πελάτες μας» συνέχισε, προσθέτοντας πως σε ό,τι αφορά την εταιρική ευθύνη της Τράπεζας αυτή οργανώνεται γύρω από θέματα υγείας και παιδείας «στην προσπάθεια να κάνουμε την Κύπρο καλύτερη».

Ο Πρόεδρος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου Αδάμος Αδάμου τόνισε ότι το μότο που είχε και έχει σε ολόκληρη τη ζωή του είναι ότι «όταν βάζεις μπροστά τον άρρωστο, δεν μπορεί παρά να παίρνεις σωστές αποφάσεις».

«Το συμφέρον του αρρώστου και κανενός άλλου πρέπει να είναι το μότο όλων, της πολιτικής ηγεσίας, των Βουλευτών και των επιστημόνων επειδή μόνο έτσι εξυπηρετείται σωστά ο άρρωστος", συνέχισε.

Ανέφερε ότι πρόσφατα διορίστηκε Πρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου Ογκολογίας το οποίο θα αναδιοργανώσει πλήρως τις υπηρεσίες ογκολογίας σε όλη την Κύπρο.

«Αυτό θα γίνει πραγματικότητα τους επόμενους μήνες και θα το δείτε προς το καλύτερο συμφέρον των ασθενών», συνέχισε.

Τέλος ο κ. Αδάμου ευχαρίστησε του εθελοντές και μέλη του προσωπικού της Τράπεζας Κύπρου για την 20χρονη προσφορά τους στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση