ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρόεδρος: Θα προχωρήσω άμεσα στη θεσμοθέτηση του Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων

Τα θέματα ισότητας γυναικών και ανδρών ψηλά στην πολιτική ατζέντα αναφέρει ο Νίκος Χριστοδουλίδης στο μήνυμα του για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Η 8η Μαρτίου είναι ημέρα τιμής για τους αγώνες των γυναικών για διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, τις ιστορικές κατακτήσεις τους, και την προσφορά του γυναικείου κινήματος στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου μας.

Είναι ημέρα τιμής και περισυλλογής για τις θυσίες και τις μάχες που έδωσαν οι γυναίκες ανά το παγκόσμιο, ώστε να αποκτήσουν το δικαίωμα στα αυτονόητα, όπως, ανάμεσα σε άλλα, το δικαίωμα  του εκλέγειν και εκλέγεσθαι και της εργασίας επί ίσοις όροις.

Εκ μέρους της Πολιτείας διαβεβαιώνω ότι τα θέματα ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών βρίσκονται ψηλά στην πολιτική ατζέντα της διακυβέρνησης μου. Με πλήρη επίγνωση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες, το πρόγραμμα διακυβέρνησης  περιλαμβάνει συγκεκριμένες πολιτικές και δράσεις, μεταξύ άλλων, για την  πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, τη σύζευξη της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, τη μείωση του χάσματος αμοιβών, την ίση μεταχείριση σε όλους του τομείς της ζωής.

Στόχος της διακυβέρνησης είναι η ενίσχυση και αναβάθμιση των θεμάτων ισότητας των φύλων. Και προς αυτή την κατεύθυνση θα προχωρήσω άμεσα και στη θεσμοθέτηση του Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων.

 Η φετινή παγκόσμια ημέρα γυναικών είναι αφιερωμένη στην καινοτομία και την τεχνολογία για την ισότητα των φύλων.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και δεδομένης της χαμηλής εκπροσώπησης των γυναικών στην καινοτομία και την τεχνολογία, με πρωτοβουλία της Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων και σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου, προχωρούμε σε θεσμοθέτηση 10 υποτροφιών σε γυναίκες της Κύπρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Δρομολογούνται αλλαγές για αντικατάσταση Κωμοδρόμου, ενώ αλλαγές προσώπων αναμένονται και στο κεφάλαιο της Χλώρακας
Της Μαρίνας Οικονομίδου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ