ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Σε καμία περίπτωση η ΚΔ δε στηρίζει παρακολούθηση δημοσιογράφων

Ο Πρόεδρος στη συνέντευξη του στο Euronews είπε ότι υπηρέτησε ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα των δημοσιογράφων.

ΚΥΠΕ

Σε καμία απολύτως περίπτωση η Κυπριακή Δημοκρατία δεν στηρίζει την παρακολούθηση δημοσιογράφων, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στη συνέντευξη του στο Euronews.

Σε ερώτηση για τις συζητήσεις για τον νόμο προστασίας των δημοσιογράφων και των πηγών τους και τη στάση της Κύπρου, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, είπε ότι υπηρέτησε ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα των δημοσιογράφων και στην απρόσκοπτη λειτουργία του λειτουργήματος του δημοσιογράφου. «Πρόκειται για λειτούργημα και σε καμία απολύτως περίπτωση η Κυπριακή Δημοκρατία δεν στηρίζει την παρακολούθηση δημοσιογράφου», ανέφερε.

Ο Πρόεδρος είπε ότι ο ίδιος έθεσε το ζήτημα αυτό στην Πρόεδρο του ΕΚ γιατί κατά την ενημέρωση της στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το ζήτημα αυτό δεν ήταν στην ατζέντα.

«Χθες δεν ήταν εκεί και αμέσως το έθεσα εγώ στην κυρία Μέτσολα, εγώ ο ίδιος το έθεσα με ερώτησή μου, μεταφέροντας και τη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για αυστηροποίηση των συγκεκριμένων κανονισμών γιατί το θέμα είναι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Υπάρχει σε εξέλιξη συζήτηση σε επίπεδο συλλόγου και μόνος μου, επαναλαμβάνω δεν ήταν στη συζήτηση. Έκανα ερώτημα και μετέφερα τη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν υπάρχει καμία διάθεση για παρακολούθηση, αυτή είναι η προσέγγιση της Λευκωσίας για ένα τέτοιο φαινόμενο εν έτει 2023», ανέφερε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση