ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρόεδρος: Υπέρ της στήριξης Αιγύπτου από ΕΕ για εξασφάλιση επαρκών προμηθειών

Συζήτησαν «διμερείς σχέσεις, περιφερειακές εξελίξεις και επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία στην παγκόσμια ασφάλεια τροφίμων

ΚΥΠΕ

Οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία στην παγκόσμια ασφάλεια τροφίμων ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φάταχ αλ Σίσι, με τον Πρόεδρο να σημειώνει ότι η Κύπρος είναι υπέρ της στήριξης των προσπαθειών της Αιγύπτου από την ΕΕ για εξασφάλιση επαρκών προμηθειών.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει σε σχέση με την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του ότι συζήτησαν «διμερείς σχέσεις, περιφερειακές εξελίξεις και επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία στην παγκόσμια ασφάλεια τροφίμων».

Προσθέτει ότι «η συνεχιζόμενη διένεξη βαθαίνει την επισιτιστική ανασφάλεια στην Αίγυπτο σε άνευ προηγουμένου επίπεδο». Η Κύπρος, σημειώνει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, «είναι υπέρ του να σταθεί η ΕΕ υποστηρικτικά προς τις προσπάθειες της Αιγύπτου να εξασφαλίσει επαρκείς προμήθειες».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Δρομολογούνται αλλαγές για αντικατάσταση Κωμοδρόμου, ενώ αλλαγές προσώπων αναμένονται και στο κεφάλαιο της Χλώρακας
Της Μαρίνας Οικονομίδου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ