Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 95 τραυματίστηκαν χθες, Πέμπτη, το βράδυ, εξαιτίας του βομβαρδισμού της γέφυρας στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Τεχεράνη με την πόλη Καράτζ στο δυτικό Ιράν.
Τη σχετική πληροφορία μετέδωσαν το πρακτορείο ειδήσεων Fars και η κρατική τηλεόραση της Ισλαμικής Δημοκρατίας, επικαλούμενα τον Γοντρατολάχ Σεΐφ, αντικυβερνήτη της επαρχίας Αλμπόρζ.
BURNING BRIDGES: President Trump shares video allegedly showing a prominent Iranian bridge destroyed by joint U.S.-Israeli strikes in the country:
— Fox News (@FoxNews) April 2, 2026
"The biggest bridge in Iran comes tumbling down, never to be used again— Much more to follow!" pic.twitter.com/XIEodZotos
Ο Ντόναλντ Τραμπ κοινοποίησε νωρίτερα μέσω Truth Social βίντεο που δείχνει την καταστροφή «της μεγαλύτερης γέφυρας στο Ιράν» σε βομβαρδισμό, σχολιάζοντας πως είναι ώρα η Τεχεράνη να συνάψει συμφωνία «προτού να είναι πολύ αργά».
«Είναι ώρα το Ιράν να συνάψει συμφωνία προτού να είναι πολύ αργά και δεν απομείνει τίποτα απ’ ό,τι θα μπορούσε ακόμη να γίνει μια σπουδαία χώρα», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Προειδοποίησε, δε, για περαιτέρω πλήγματα και καταστροφή γεφυρών και σταθμών ηλεκτροπαραγωγής στο Ιράν, λέγοντας ότι ο αμερικανικός στρατός «δεν έχει καν αρχίσει να καταστρέφει ό,τι έχει απομείνει στο Ιράν. Επειτα οι γέφυρες, μετά οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής», έγραψε ο Τραμπ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Στην ανάρτησή του ανέφερε ότι η ηγεσία του Ιράν «γνωρίζει τι πρέπει να γίνει, και πρέπει να γίνει, ΓΡΗΓΟΡΑ!»
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters




























