ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πρώτη διακυβερνητική Σύνοδος Κορυφής Κύπρου - Αιγύπτου

Αναμένεται να συζητηθεί ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν τις διμερείς σχέσεις Κύπρου - Αιγύπτου

ΚΥΠΕ

Η πρώτη διακυβερνητική Σύνοδος Κορυφής Κύπρου - Αιγύπτου θα πραγματοποιηθεί στις 4 Σεπτεμβρίου στο Κάιρο, με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών των δυο χωρών, υπό τους Προέδρους τους Νίκο Αναστασιάδη και Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα για να συμμετάσχουν στη διακυβερνητική Σύνοδο Κορυφής ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Νατάσα Πηλείδου, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής, ο Υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Δημητριάδης, και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος.

Κατά τη διακυβερνητική διάσκεψη αναμένεται να συζητηθεί ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν τις διμερείς σχέσεις Κύπρου - Αιγύπτου και άπτονται των αρμοδιοτήτων των Υπουργών που θα συμμετάσχουν σε αυτήν.

Στο μεταξύ στις 30 Αυγούστου θα τιμηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο πλαίσιο επίσημου δείπνου που θα πραγματοποιηθεί στις 7 το βράδυ στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία, ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ. Στον κ. Μενέντεζ θα απονεμηθεί το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος Μακαρίου Γ’. Ο κ. Μενέντεζ θα τιμηθεί για τη συνεισφορά του στην προώθηση στον κόσμο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση