ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρώτη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο του προέδρου του Μαυροβουνίου

Στην Κύπρο αύριο ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου - Βλέπει ΠτΔ

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Την πρώτη επίσημη επίσκεψη Προέδρου του Μαυροβουνίου στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει από αύριο 6 Ιουνίου μέχρι και τις 8 Ιουνίου, ο Πρόεδρος της χώρας κ. Γιάκοβ Μιλάτοβιτς, τον οποίον θα υποδεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο Πρόεδρος Μιλάτοβιτς, ο οποίος θα συνοδεύεται από τη σύζυγο του, θα φθάσει αύριο το πρωί στην Κύπρο και λίγο αργότερα θα τύχει επίσημης υποδοχής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τον οποίον θα παρακαθίσουν σε κατ’ ιδίαν συνάντηση και στη συνέχεια σε διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν τις συνομιλίες είναι οι διμερείς σχέσεις, η παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό, οι περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις, καθώς και η ενταξιακή πορεία του Μαυροβουνίου στην ΕΕ.

Ακολούθως οι δύο Πρόεδροι θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ και στη συνέχεια θα παρακαθίσουν σε επίσημο γεύμα που παραθέτει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η σύζυγος του κα Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη.

Το απόγευμα, ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής, στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στο Δημαρχείο Λευκωσίας, όπου θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο της πόλης και θα ξεναγηθεί στην παλιά πόλη κατά μήκος της γραμμής κατάπαυσης του πυρός.

Το βράδυ, ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου θα παρακαθίσει σε δείπνο που παραθέτει προς τιμή του το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Την επομένη, 7 Ιουνίου, το πρωί, ο Πρόεδρος Μιλάτοβιτς θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου και ακολούθως θα μεταβεί στη Λεμεσό, όπου θα έχει την ευκαιρία να ξεναγηθεί στην πόλη και ακολούθως θα επισκεφθεί το χωριό Όμοδος.

Ο Πρόεδρος Μιλάτοβιτς και η συνοδεία του θα αναχωρήσουν από την Κύπρο στις 8 Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση