ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ψηφίστηκε ο νόμος για τη δημιουργία Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας

24 ψήφοι υπέρ και 1 αποχή

ΚΥΠΕ

Mε 24 ψήφους υπέρ και 1 αποχή η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε σε νόμο το νομοσχέδιο για την ίδρυση Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας.

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας Ανδρέας Φακοντής είπε στην Ολομέλεια πως η δημιουργία Υφυπουργείο είναι η μετεξέλιξή των ων Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, διατυπώνοντας τη θέση ότι η ίδρυση του Υφυπουργείου υποδηλοί έμμεση αποτυχία για τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας. Εξέφρασε την άποψη ότι επιβάλλεται αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα για τη διαχείριση των αυξημένων κοινωνικών προβλημάτων προσθέτοντας ότι ο τόπος χρειάζεται σύγχρονο κοινωνικό κράτος. Είπε ακόμα πως είναι ακατανόητη ή στάση της κυβέρνησης να μην εντάξει το τμήμα κοινωνικής ενσωμάτωσης στο Υφυπουργείο με μεταβατική διάταξη.

Η Βουλευτής του ΔΗΣΥ Μαριέλλα Αριστείδου ανέφερε πως η κοινωνική πολιτική και πρόνοια θα συνεχίσει πάντα να αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου διατύπωσε την επιφύλαξη του ΔΗΚΟ ως προς το αν θα καταφέρει το Υφυπουργείο να ανταποκριθεί στα θέματα κοινωνικής πολιτικής. Πρόσθεσε πως πρέπει να δημιουργηθούν οι προοπτικές για σύγχρονο κοινωνικό κράτος. Σημείωσε τα πρόσθετα προβλήματα που προέκυψαν λόγω πανδημίας και ανέφερε πως είναι επιβεβλημένο να υπαχθούν οι αρμοδιότητες σε Υφυπουργείο.

Ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Κωστής Ευσταθίου δήλωσε πως δεν θα υποστηρίξει τη δημιουργία του Υφυπουργείου καθώς δεν έχει ενταχθεί σε αυτό το Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης.

Ο Βουλευτής της Αλληλεγγύης Μιχάλης Γιωργάλλας παρατήρησε ότι η αποκέντρωση στον δημόσιο τομέα όταν γίνεται με σωστού όρους φέρνει τα σωστά αποτελέσματα. Πρόσθεσε πως δεν έχουν αξιολογηθεί τα αποτελέσματα των ήδη συσταθέντων Υφυπουργείων και είπε πως το Υφυπουργείο Τουρισμού έμεινε με 180 άτομα με αποτέλεσμα να βραχυκυκλώσει.

Ο Βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης αφού ανέφερε ότι από θέση αρχής είναι κατά της δημιουργίας Υφυπουργείων που συνεπάγονται πρόσθετες λιμουζίνες, φρουρούς γραμματείς και φαρισσαίους, είπε πως η αποτυχία των Κοινωνικών Υπηρεσιών στοίχισε ζωές και ως εκ τούτου το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας κρίνεται αναγκαίο για την παροχή ουσιώδους υπηρεσίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Βουλή  |  ΕΔΕΚ  |  ΔΗΣΥ  |  ΔΗΚΟ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση