ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΠτΒ - Πρέσβειρα ΗΠΑ: Συζήτησαν για ανάγκη αποκλιμάκωσης στη Μ. Ανατολή

Κατά τη συνάντηση, σημειώθηκε η σημασία της πολυεπίπεδης συνεργασίας που αναπτύσσεται μεταξύ της Κύπρου και των ΗΠΑ

ΚΥΠΕ

Ιδιαίτερη ανησυχία για το ενδεχόμενο περαιτέρω κλιμάκωσης της κατάστασης στη Μέση Ανατολή εκφράσθηκε κατά τη συνάντηση της Προέδρου της Βουλής, Αννίτας Δημητρίου με την Πρέσβη των ΗΠΑ στην Κύπρο, Τζούλι Φίσερ, και τονίστηκε η ανάγκη αποκλιμάκωσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Όπως αναφέρεται, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε την Τρίτη την Πρέσβη των ΗΠΑ στην Κύπρο.

«Κατά τη συνάντηση, σημειώθηκε η σημασία της πολυεπίπεδης συνεργασίας που αναπτύσσεται μεταξύ της Κύπρου και των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια, υπό το φως της αυξανόμενης αστάθειας και των σύνθετων προκλήσεων για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή και ευρύτερα», αναφέρεται. Εκφράσθηκε δε, προστίθεται, «ιδιαίτερη ανησυχία για το ενδεχόμενο περαιτέρω κλιμάκωσης της κατάστασης στη Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ και τονίστηκε η ανάγκη αποκλιμάκωσης, καθότι οι επιπτώσεις από μια τέτοια εξέλιξη θα είναι καταστροφικές».

Σημειώνεται ότι, η Πρόεδρος της Βουλής «αναφέρθηκε ειδικότερα στις αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές που δέχεται η Κύπρος και υπογράμμισε ότι το ζήτημα της μετανάστευσης πρέπει να αντιμετωπιστεί συλλογικά και αποτελεσματικά σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνεργασία με τρίτες χώρες και με έμφαση στα γενεσιουργά αίτια της μετανάστευσης».

Σε ό,τι αφορά στο κυπριακό πρόβλημα, η Πρόεδρος της Βουλής «εξέφρασε την ευχή επιτυχούς έκβασης της αποστολής της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και τόνισε ότι στόχος της πλευράς μας είναι η επανέναρξη των συνομιλιών προς επίτευξη λύσης, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τα σχετικά Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Στην ομιλία της η Δημητρίου αναφέρθηκε στις πολλαπλές προκλήσεις που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν παρά μόνο με τη συλλογική ...
ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ