ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠτΔ για νεκρή ζώνη: Το θέμα της ασφάλειας είναι πρώτιστης σημασίας

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η Κυβέρνηση είναι σε συνεχή επαφή με τους αγρότες

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Το τι προνοείται για τη νεκρή ζώνη αναφέρεται ξεκάθαρα στα ψηφίσματα και στις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, και ερωτηθείς για πρόταση των ΗΕ σε σχέση με καλλιέργεια μέρους γης στη νεκρή ζώνη, στη Δένεια, είπε ότι «το θέμα το χειρίζεται το Υπουργείο Εξωτερικών. Όταν έχουμε κάτι συγκεκριμένο να αναφέρουμε θα το αναφέρουμε. Είναι ξεκάθαρα και μέσα στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και μέσα από τις κατ΄επανάληψη αποφάσεις το τί προνοείται για τη νεκρή ζώνη, γιατί βρίσκονται τα ΗΕ στην Κύπρο, γιατί βρίσκεται η ειρηνευτική δύναμη, ποιος δίνει τη συγκατάθεση του, όλα αυτά τα θέματα διέπονται από αποφάσεις των ΗΕ. Και μέσα ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο είναι που το χειρίζεται και το Υπουργείο Εξωτερικών».

Ερωτηθείς αν η Κυβέρνηση δίνει κάποια καθοδήγηση προς τους αγρότες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «φυσικά είμαστε σε επαφή. Το θέμα της ασφάλειας είναι πρώτιστης σημασίας για μας και είμαστε σε επαφή».

Ερωτηθείς για τις εκλογές στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «επικοινώνησα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό μεταφέροντας τα συγχαρητήρια μου για το αποτέλεσμα των εκλογών. Από κει και πέρα σήμερα θα λάβει τη σχετική εντολή από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και θα ανακοινώσει ο ίδιος τις αποφάσεις του, δεν είναι σωστό να μιλήσω εγώ εκ μέρους του Έλληνα Πρωθυπουργού».

Κληθείς να αναφερθεί στη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «είναι πάρα πολύ καλές οι συναντήσεις μου με τον κ. Σχοινά και με τον κ. Hahn. Με τον κ. Hahn συζητήσαμε θέματα του προϋπολογισμού της ΕΕ, αλλά και θέματα που αφορούν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, είναι Αντιπρόεδρος του ΕΛΚ, είναι Επίτροπος εδώ και πολλά χρόνια, έχουμε μια σχέση φιλική από τον καιρό που ήμουν Υπουργός Εξωτερικών, το ίδιο και με τον κ. Σχοινά. Μιλήσαμε κατά κύριο λόγο για το Μεταναστευτικό, θεωρούμε την ΕΕ ως συνεργάτη σε αυτή την προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα αυτό και φυσικά μιλήσαμε και συγκεκριμένα για την πρόταση μας για πιο ενεργό εμπλοκή της ΕΕ στα του Κυπριακού».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση