ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΠτΔ: Η μεταρρύθμιση της ΤΑ θα δημιουργήσει ακόμα περισσότερες προοπτικές για ανάπτυξη

Ο Νίκος Αναστασιάδης μίλησε κατά τα εγκαίνια του πολιτιστικού κέντρου στην Πέγεια,

ΚΥΠΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε ότι φωτογραφίες της Κύπρου του 2013 με την Κύπρο του 2023 θα είναι η σημαντικότερη επιβεβαίωση της προκοπής που υπήρξε αυτά τα χρόνια. 

Μιλούσε κατά τα εγκαίνια του πολιτιστικού κέντρου στην Πέγεια, όπου πρόσθεσε ότι με την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης θα δημιουργηθούν ακόμα περισσότερες προοπτικές και προϋποθέσεις, έτσι ώστε να υπάρχει μια ολιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων και η ολιστική ανάπτυξη των περιοχών.

Αναφερόμενος στη σημερινή περιοδεία του στην Πάφο, είπε ότι σήμερα εγκαινιάζει έργα σε διάφορες περιοχές, σε στενή συνεργασία με τις τοπικές Κυβερνήσεις, τους Δημάρχους, τα μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων με τη συμβολή του βραχίονα της Κυβέρνησης που δεν είναι άλλη από την Έπαρχο και την αποφασιστικότητα να δούμε την αναβάθμιση κάθε δήμου, κάθε κοινότητας, κάθε περιοχής της πατρίδας μας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι όπου υπάρχουν ώριμα έργα είναι ως αποτέλεσμα της ικανότητας Δημάρχων, Δημοτικών Συμβουλίων και με τη βοήθεια της Κυβέρνησης, υλοποιούνται.

Το πρώτο μέλημα από το 2015, είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ήταν η εξαγγελία μιας σειράς έργων, προκειμένου «να δούμε να αναζωογονούνται η οικονομία, η ύπαιθρος, οι πόλεις, να αλλάζουν τα πάντα. Είστε μάρτυρες όλων όσων έχουν επισυμβεί τα τελευταία δέκα χρόνια».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι σε ελάχιστες εβδομάδες εγκαταλείπει την προεδρία, «με ήσυχη τη συνείδηση ότι έπραξα με βάση τα δεδομένα που είχα μπροστά μου τα μέγιστα ώστε να νιώθω περήφανος ότι πρόσφερα και να νιώθετε και εσείς περήφανοι ότι εισακούγεσταν όταν υποβάλλατε ώριμα έργα».

Η Κύπρος πραγματικά, και υπάρχουν φωτογραφίες του 2013 με τις φωτογραφίες του 2023, θα είναι η σημαντικότερη επιβεβαίωση της προκοπής που υπήρξε αυτά τα χρόνια, είπε.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση προχώρησε επίσης σε έργα κοινωνικής πολιτικής, είτε με την καθιέρωση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, του κατώτατου μισθού, της διασφάλισης εγγυημένης σύνταξης, της εισαγωγής του ΓεΣΥ, τις μεταρρυθμίσεις στη δικαιοσύνη, το σημαντικότερο στην τοπική Αυτοδιοίκηση, «ώστε να δημιουργήσουμε τοπικές Κυβερνήσεις με αποτελεσματικές και σημαντικές δυνάμεις έτσι ώστε και διοικητικώς να είναι αυτοτελείς και οικονομικά επαρκής για να μπορούν να υπάρχουν έργα».

Το ύψος της δαπάνης για τη βελτίωση, ανακαίνιση του παρόντος έργου ανέρχεται σε ένα εκατομμύριο 860 χιλιάδες ευρώ, ενώ βρίσκονται σε πορεία υλοποίησης άλλα σημαντικά αιτήματα της τοπικής Αρχής, συνολικού προϋπολογισμού  έξι εκατομμυρίων 500 χιλιάδων ευρώ, είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, τα οποία αφορούν τη βελτίωση της λεωφόρου «Μιχαλάκη Κυπριανού» και την κατασκευή παραλιακού πεζόδρομου, τη μελέτη για την κατασκευή κυματοθραυστών στην περιοχή «Ασκού».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την πεποίθηση πως «με την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης θα δημιουργηθούν ακόμα περισσότερες προοπτικές και προϋποθέσεις, έτσι ώστε να υπάρχει μια ολιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων, αλλά και ολιστική ανάπτυξη των περιοχών και πιστεύω πως με την ακολουθηθείσα τουριστική στρατηγική έχουμε αναδείξει ευρύτερα την Πάφο ως ένα από τους κύριους τουριστικούς προορισμούς».

Για το θέμα του Ακάμα, είπε ότι έχει συναντήσει τους φίλους κοινοτάρχες των κοινοτήτων και τόνισε πως «δεν θα παραγνωρίσουμε τα δικαιώματα όσων ως αποτέλεσμα δεσμευτικών προνοιών της γνωμάτευσης θα αποστερηθούν των δικαιωμάτων τους».

Το ίδιο, πρόσθεσε, θα δούμε πώς είναι δυνατόν να υπάρξει τέτοια προσεγμένη δημιουργία, πάντοτε με σεβασμό στο περιβάλλον και στις αρχές που επιβάλλονται από την ΕΕ, όχι εισακούοντας τους περιβαλλοντιστές διότι θέλουμε να τους ακούμε για το καλό του περιβάλλοντος, αλλά ταυτόχρονα και με ευαισθησίες στα ανθρώπινα δικαιώματα και ιδιαίτερα τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα.

Τέλος ευχήθηκε όπως η πατρίδα να έχει πάντα ως στόχο, ως προοπτική, την προκοπή, την απελευθέρωση, την επανένωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση