ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σε φουλ προεκλογικό ρυθμό τον Σεπτέμβριο οι υποψήφιοι

Παιδεία, οικονομία και Κυπριακό ψηλά στην ατζέντα των υποψηφίων

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Πέντε μήνες πριν την διεξαγωγή του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών και τα επιτελεία των κομμάτων ρίχνονται στη μάχη με στόχο τη νίκη. Ο Σεπτέμβρης κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντικός μήνας σε ότι αφορά τη συσπείρωση δυνάμεων μιας και τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Άλλωστε νέες δημοσκοπήσεις αναμένονται στο τέλος του μήνα και ο κάθε υποψήφιος θα ήθελε να δει τα ποσοστά του να αυξάνονται ώστε να αξιοποιήσει και αυτό το εργαλείο στον προεκλογικό αγώνα.

Αβέρωφ Νεοφύτου

Την Τρίτη σε μία μεγάλη συγκέντρωση, στις εφτά το βράδυ στο ξενοδοχείο Hilton Park ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ θα παρουσιάσει σε φίλους και υποστηρικτές τις θέσεις και το όραμα του για την Κύπρο του 2023-2028 . Αντίστοιχη εκδήλωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό στις 20 του μήνα. Παράλληλα τα κομματικά στελέχη έχουν σηκώσει μανίκια και με καθημερινές εξορμήσεις και συγκεντρώσεις σε κάθε γωνία της ελεύθερης Κύπρου προσπαθώντας να πετύχουν συσπείρωση δυνάμεων ξεδιπλώνοντας όπως οι ίδιοι αναφέρουν το πρόγραμμα του υποψηφίου τους που είναι –όπως λένε- εφαρμόσιμο και λειτουργικό.

Ιδιαίτερα έμφαση δίνεται και στα debates στα οποία συμμετέχει ο Αβέρωφ Νεοφύτου μιας και όπως σημειώνεται έχει καθαρό λόγο και ξεκάθαρες θέσεις στηριζόμενες στους πολιτικές άξονες που έχουν ήδη παρουσιαστεί. Αυτή τη φορά το πλάνο της επόμενης πενταετίας για την Κύπρο θα ξεδιπλώνεται και θα παρουσιάζεται ανά θεματική με λεπτομέρειες.

Επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας, βάση καταστατικού είναι ο αντιπρόεδρος του κόμματος Χάρης Γεωργιάδης ενώ θέσεις κλειδιά ανά επαρχία έχουν αναλάβει ηγετικά στελέχη της παράταξης τα οποία θα ανακοινωθούν και επίσημα της επόμενες μέρες. Στη διάθεση του κ. Νεοφύτου φαίνεται ότι βρίσκεται πλέον όλος ο κομματικός μηχανισμός ενώ ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία θα παίξει και ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Πέτρος Δημητρίου.

Ανδρέας Μαυρογιάννης

Με συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης αλλά και κατ’ ιδίαν συναντήσεις µε φορείς και οργανώσεις συνεχίζει την προεκλογική του εκστρατεία ο Ανδρέας Μαυρογιάννης. Ο υποψήφιος που στηρίζεται από το ΑΚΕΛ όπως σημειώνεται επέλεξε συνειδητά να αρχίσει αυτό τον κύκλο επαφών με τη θεματική για το περιβάλλον μιας και τίθεται πολύ ψηλά στις προτεραιότητες του και στη λογική ότι θα πρέπει να υπάρξει μια οριζόντια πολιτική, περιλάβοντας στις προτάσεις της πράσινης ανάπτυξης και τη δημιουργία Υφυπουργείου Περιβάλλοντος που θα επικεντρώνεται σε αυτά τα θέματα.

Τις επόμενες μέρες οι συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης θα συνεχιστούν με θέματα όπως η ισότητα, η υγεία και ο πολιτισμός. Παράλληλα θα δοθούν συγκεκριμένες προτάσεις για αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών όπως η ακρίβεια , το στεγαστικό και το μεταναστευτικό. Στόχος μέχρι τέλη Οκτωβρίου να παρουσιαστεί και το ολοκληρωμένο πρόγραμμα.

Νίκος Χριστοδουλίδης

Στην κοινωνία των πολιτών , από εκεί όπου ξεκίνησε, θα απευθυνθεί εκ νέου ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Αυτή την φορά για να τους παρουσιάσει το ολοκληρωμένο πρόγραμμά του με συγκεκριμένες προτάσεις . Μάλιστα τα πρώτα ραντεβού έχουν ήδη κλειστεί με οργανωμένους φορείς και κοινωνικά σύνολα για το τέλος της βδομάδας.

Ο κ. Χριστοδουλίδης κάνει αρχή στη παρουσίαση των προγραμματικών του θέσεων τα επόμενα 24ωρα με τον τομέα της Παιδείας μιας και –όπως σημειώνεται- είναι από τους τομείς που επηρεάζουν οριζόντια όλα τα θέματα ενώ θα ακολουθήσουν οι θέσεις για όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία όπως η υγεία, η οικονομία, το Κυπριακό αλλά και τα προβλήματα που απασχολούν τους νέους.

Η δημοσιοποίηση των θέσεων σε όλους τους τομείς θα γίνεται σταδιακά , με σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα και παράλληλα πραγματοποίηση θεματικών ημερίδων ανά το παγκύπριο ώστε ο κόσμος να μπορεί να συμμετάσχει, να συζητήσει και αν προκύψουν και κάποιες νέες προτάσεις να ενταχθούν κι αυτές στο πρόγραμμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση