ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σταματούν οι εργασίες στον Ακάμα - Ενέκρινε τη σύσταση τριμελούς Ερευνητικής Επιτροπής για Συλίκου

Οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Το Υπουργικό Συμβούλιο, σε σημερινή συνεδρίαση, σε σχέση με την υλοποίηση του Σχεδίου Αειφόρου Ανάπτυξης του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα, ενημερώθηκε για την επιτόπου επίσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου για επισκόπηση των έργων που έχουν υλοποιηθεί. Κατά την επίσκεψη θα γίνει επαναξιολόγηση για τον καθορισμό των γεωμετρικών προτύπων ή/ και άλλων στοιχείων της όδευσης, βάσει και των εισηγήσεων των εμπειρογνωμόνων που έχουν εμπειρία στην εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων και έχουν σχεδιάσει και υλοποιήσει δρόμους εντός προστατευόμενων περιοχών.

Η εταιρεία ενημερώθηκε μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου να σταματήσει τις όποιες εργασίες. Πριν από την έναρξη εργασιών θα εκδοθεί ανακοίνωση με στόχο να ενημερωθεί η κοινωνία, περιβαλλοντικές οργανώσεις, τοπικές αρχές για όλα τα είδη των έργων.

Εντός Ιανουαρίου 2024 θα πραγματοποιηθεί νέα επί τόπου επίσκεψη και παρουσίαση της προσέγγισης ενώπιον των Τοπικών Αρχών της ευρύτερης περιοχής Ακάμα (Κοινοτήτων και Δήμων)

Μέχρι τον Μάρτιο 2024, όλα τα αποτελέσματα και εισηγήσεις της ομάδας ειδικών θα παρουσιαστούν και θα ενημερωθεί η Ad hoc επιτροπή των ειδικών που εξετάζει τις Ειδικές Οικολογικές Εκτιμήσεις (ΕΟΑ), και στην οποία συμμετέχουν όλες οι περιβαλλοντικές οργανώσεις (ΜΚΟ).

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα τη σύσταση τριμελούς Ερευνητικής Επιτροπής, η οποία θα διεξάγει Διοικητική Έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ευθύνες στον σχεδιασμό, υλοποίηση, αδειοδότηση και λειτουργία έργου στην Κοινότητα Συλίκου.

Η Επιτροπή θα αποτελείται από εκπρόσωπο του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, εκπρόσωπο του Υπουργείου Εσωτερικών και εκπρόσωπο του ΕΤΕΚ.

Η διεξαγωγή της διοικητικής έρευνας κρίθηκε σκόπιμη μετά από τον έλεγχο που διενήργησε το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών. Ο έλεγχος αφορούσε καταγγελίες για παράνομη εκτροπή νερού από τον ποταμό Κούρη, ανέγερση και λειτουργία παράνομων εγκαταστάσεων ιχθοκαλλιέργειας, κέντρου αναψυχής και χώρων διαμονής επισκεπτών, παράνομη επέμβαση μέρους της ανάπτυξης σε κρατική γη και χορήγηση Άδειας Ίδρυσης και Λειτουργίας Ιχθυοτροφείου στην Κοινότητα Συλίκου κατά τρόπο παράτυπο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση