ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:00
 

Στεφάνου: Περιμένουμε πλήρη ενημέρωση για τα μέτρα από την Κυβέρνηση

«Ήταν και δική μας θέση ότι τα μέτρα στήριξης από το κράτος πρέπει να έχουν χρονικό βάθος»

Newsroom K

Πλήρη ενημέρωση σχετικά με την σειρά μέτρων που αποφασίστηκαν χθες από το υπουργικό Συμβούλιο, ζήτησε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Θα αναμένουμε να έχουμε πλήρη ενημέρωση για όσα αποφάσισε η κυβέρνηση. Σημειώνουμε ότι η παράταση των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας είναι επιβεβλημένη εξαιτίας της συνέχισης της πανδημίας του κορονοϊού. Η δημόσια υγεία προέχει!
Είναι θετικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση αποφάσισε τη συνέχιση του πακέτου στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων. Ήταν και δική μας θέση ότι τα μέτρα στήριξης από το κράτος πρέπει να έχουν χρονικό βάθος κι αυτή η φιλοσοφία διαπνέει την πρόταση στήριξης που καταθέσαμε προς την κυβέρνηση.

Βεβαίως, το πακέτο στήριξης επιβάλλεται να βελτιωθεί, να διορθωθεί και να συμπληρωθεί με νέα μέτρα έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα και αδυναμίες που υπάρχουν σ’ αυτό, όπως είναι για παράδειγμα το θέμα των ενοικίων των ΜμΕ που είναι πιεστικό.
Σε σχέση με τον επαναπατρισμό φοιτητών και πολιτών σημειώνουμε τη διεύρυνση των κριτηρίων. Παραμένει όμως η ανάγκη όπως ο σχεδιασμός καλύψει την προοπτική σταδιακού επαναπατρισμού όσων Κυπρίων φοιτητών και πολιτών το επιθυμούν.

Η κριτική του ΔΗΣΥ

Δεν μας ξενίζει το γεγονός ότι πριν ακόμα ολοκληρωθεί η δημοσιογραφική διάσκεψη του Προέδρου, ο ΔΗΣΥ εξέδωσε ανακοίνωση για να επιτεθεί στο ΑΚΕΛ. Επειδή ο ΔΗΣΥ είναι εκτεθειμένος με διάφορα που δήλωσε και έκανε στη δύσκολη περίοδο που βρισκόμαστε, επέλεξε την προληπτική επίθεση χρησιμοποιώντας την προσφιλή μέθοδό του να λέει ψέματα (λέει για παράδειγμα ο ΔΗΣΥ ότι το ΑΚΕΛ θέλει δήθεν να βάλει χέρι στα ταμεία προνοίας. Κάθε άλλο. Αυτοί που έβαλαν χέρι στα ταμεία προνοίας είναι οι κυβερνώντες με το κούρεμα καταθέσεων).
Δεν θα ακολουθήσουμε τον ΔΗΣΥ στον κατήφορο των ψεμάτων. Ο κόσμος παρακολουθεί και μπορεί να ξεχωρίσει ποιοι με σοβαρότητα προσπαθούν να βοηθήσουν και ποιοι χρησιμοποιούν την κρίση για να κερδίσουν επικοινωνιακούς πόντους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ήταν δικτάτορας ο Καποδίστριας;

«Τότε μόνο αυταρχικά θα μπορούσε να λειτουργήσει ένα κράτος πραγμα που χρειαζόμαστε και σημερα....»
Αρμαγεδών  |  16:28

#PoliticsBlog Αναμένοντας το Plan B και τη νέα μεγάλη μάχη

«Ευτυχώς που ο Νίκαρος είναι πρόεδρος, κανένας άλλος δεν θα μπορούσε...»
Αρμαγεδών  |  12:00

Θα μείνουμε χωρίς ποιητές

«Αρμαγεδων και αλφα μα τοσο επιφανειακοί πλεων; Διαβασατε το κειμενο αλλα δεν καταλαβατε τιποτα και αυτο ...»
Εγω  |  09:54

Πολύτιμο δώρο

«Η ουσία όμως είναι ποιός θα τα πληρώσει, όταν η πιο πλούσια γεννιά που έζησε δημιούργησε τόσα πολλά ...»
Αρμαγεδών  |  08:00

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X