ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στην έκθεση EXPO 2020 στο Ντουμπάι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Αργότερα θα πραγματοποιηθεί επιχειρηματικό φόρουμ, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, o οποίος θα είναι εκ των ομιλητών

ΚΥΠΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος βρίσκεται στο Ντουμπάι, επικεφαλής πολυάριθμης αποστολής με τη συμμετοχή Υπουργών, Υφυπουργών και άλλων αξιωματούχων, θα επισκεφθεί σήμερα την έκθεση EXPO 2020, όπου λειτουργεί Περίπτερο της Κύπρου, και θα συμμετάσχει σε εκδήλωση για την Εθνική Ημέρα της Κύπρου, την οποία θα χαιρετίσει.

Αργότερα θα πραγματοποιηθεί επιχειρηματικό φόρουμ, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, o οποίος θα είναι εκ των ομιλητών. Στο συνέδριο με τίτλο «Κύπρος: Η πύλη προς την ΕΕ» Υπουργοί και άλλοι αξιωματούχοι από την Κύπρο θα μιλήσουν για την κυπριακή οικονομία, θα παρουσιάσουν την Κύπρο ως χρηματοπιστωτικό κέντρο και ως πύλη προς την ΕΕ, καθώς και τις ευκαιρίες για επενδύσεις στην χώρα, και θα συζητήσουν για την ψηφιοποίηση και την καινοτομία. Ακόμη θα διεξαχθεί συζήτηση με ξένους επενδυτές.

Εξάλλου, είναι προγραμματισμένο Κύπρος και ΗΑΕ να υπογράψουν Μνημόνια για συνεργασία στις ναυτιλιακές μεταφορές, την κυβερνοασφάλεια και τη διπλωματική εκπαίδευση.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν στο Ντουμπάι οι Υπουργοί Οικονομικών, Ενέργειας, Άμυνας, Γεωργίας και Μεταφορών, οι Υφυπουργοί Τουρισμού, Ναυτιλίας, Έρευνας, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω και η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος. Στο Ντουμπάι βρίσκονται επίσης εκτός από τους κρατικούς αξιωματούχους και Κύπριοι επιχειρηματίες.

Η έκθεση EXPO 2020, που με κεντρικό θέμα “Connecting Minds, Creating the Future”, στοχεύει στη λειτουργία μιας παγκόσμιας πλατφόρμας για συμφωνίες και διεθνείς συνεργασίες, και αναμένεται να προσελκύσει περίπου 25 εκατομμύρια επισκέπτες, με συμμετοχές από 192 χώρες.

Το κυπριακό περίπτερο βρίσκεται στην περιοχή “Opportunity” και διαμορφώθηκε στη βάση έξι θεματικών: Τέχνης και Πολιτισμός, Τουρισμός, Γαστρονομία, Επιχειρηματικότητα, Επενδύσεις και Εκπαίδευση. Η κάθε θεματική παρουσιάζεται σε ξεχωριστό θάλαμο και με διαφορετικό χρώμα, στη βάση του λογότυπου της Κύπρου στην έκθεση. Το σλόγκαν είναι “Cyprus at the center of where you want to be”.

Τους επισκέπτες στο κυπριακό περίπτερο καλωσορίζει ολόγραμμα της θεάς Αφροδίτης, ταξιδεύοντάς τους στην ιστορική πορεία του νησιού. Έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στον εμπλουτισμό της εμπειρίας του επισκέπτη, μέσω διαφόρων αισθήσεων και ψηφιακών πολυμέσων, αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία.

Ο κάνε ένας από τους έξι θαλάμους που υπάρχουν στον χώρο περιέχει οπτικοακουστικές παραγωγές και ψηφιακά ολογράμματα εκθεμάτων σχετικά με το κάθε θέμα, που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για σκοπούς της EXPO2020, ενώ ειδικοί αισθητήρες θα γεμίζουν τον χώρο με τοπικές μυρωδιές όπως γιασεμί, ρίγανη κ.α μεταφέροντας τον επισκέπτη στο νησί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Σε μια δύσκολη συγκυρία, διεθνώς και στο Κυπριακό, η Λευκωσία εμβαθύνει τις σχέσεις της με την Ουάσιγκτον – Οι προεκτάσεις ...
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ