ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στην Κύπρο για επαφές τη Δευτέρα ο Επίτροπος Περιβάλλοντος Ε.Ε.

Βλέπει Υπ. Γεωργίας και Υφ. Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

ΚΥΠΕ

Την Κύπρο θα επισκεφτεί τη Δευτέρα, 15 Απριλίου, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας, Virginijus Sinkevičius, για να συζητήσει καίρια περιβαλλοντικά θέματα. Στη συνέχεια θα μεταβεί στην Ελλάδα για να συμμετάσχει στην 9η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη για τους Ωκεανούς.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τη Δευτέρα ο Επίτροπος θα βρίσκεται στην Κύπρο, όπου θα συναντηθεί πρώτα με την Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Μαρία Παναγιώτου και με την Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Μαριλένα Ραουνά. Όπως αναφέρεται, θα συζητήσουν σημαντικά ευρωπαϊκά και περιβαλλοντικά θέματα, όπως η Οδηγία-Πλαίσιο για τα Απόβλητα και ο νόμος για την Παρακολούθηση των Δασών.

Ακολούθως, ο Επίτροπος θα συμμετέχει σε διάλογο με περιβαλλοντικές μη κυβερνητικές οργανώσεις και από τις δύο κοινότητες, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Λευκωσίας, Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη.

Την Τρίτη, 16 Απριλίου, ο Επίτροπος θα μεταβεί στην Ελλάδα, όπου θα συμμετέχει στην 9η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη για τους Ωκεανούς, η οποία αποσκοπεί στην ενθάρρυνση απτών και μετρήσιμων δεσμεύσεων από κυβερνητικούς και μη κυβερνητικούς συμμετέχοντες. Αρχικά θα εκφωνήσει την κεντρική ομιλία στην εναρκτήρια συνεδρία με θέμα "Δράσεις για τη διάσωση του ωκεανού" και θα μιλήσει σε ειδική παράλληλη εκδήλωση για τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας σχετικά με τη διατήρηση και τη βιώσιμη χρήση της θαλάσσιας βιοποικιλότητας των περιοχών πέραν της εθνικής δικαιοδοσίας.

Στο περιθώριο της διάσκεψης, ο Επίτροπος θα επισκεφθεί το πρωτοποριακό σκάφος καθαρισμού ακτών της Ελλάδας, "Τυφώνας", και θα συναντηθεί με τον Alberto van Klaveren, Υπουργό Εξωτερικών της Χιλής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση