ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα - Η ατζέντα

Βλέπει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο της Βουλής

ΚΥΠΕ

Συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και την Πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, θα έχει, μεταξύ άλλων, σήμερα η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, η οποία έφθασε χθες στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Επίσης θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της Βουλής.

Στις 9.30 η κα. Μέτσολα θα αφιχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα πραγματοποιηθεί επίσημη τελετή υποδοχής.

Ακολούθως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η κα. Μέτσολα θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση και στη συνέχεια θα παρακαθίσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δυο πλευρών.

Κατά τη συνάντηση του με την κα. Μέτσολα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται, σύμφωνα με τον Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Ανδρέα Ιωσήφ, να την ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας τόσο επί του εδάφους όσο και στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, τις απαράδεκτες θέσεις που προβάλλονται από πλευράς της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων, αλλά και για τις προτάσεις του, οι οποίες έχουν ως στόχο να σπάσουν το αδιέξοδο και να δώσουν ώθηση στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού.

Μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η κα. Μέτσολα θα προβούν σε δηλώσεις.

Στις 1100, η Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου. Στη συνέχεια οι κυρίως Δημητρίου και Μέτσολα θα προβούν σε δηλώσεις.

Η κα. Μέτσολα θα προσφωνήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων στις 1145 στην παρουσία του Προέδρου Αναστασιάδη.

Στις 1220, θα έχει συνάντηση με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρντ και θα ακολουθήσει στις 1315 γεύμα εργασίας που θα παραθέσει προς τιμήν της η Πρόεδρος της Βουλής.

Η κ. Μέτσολα θα έχει στις 1600 συνάντηση με το Δήμαρχο Αμμοχώστου και τους δημοτικούς συμβούλους της κατεχόμενης πόλης στη Δερύνεια, ενώ στις 1800 μαζί με την κα. Δημητρίου, θα παραστεί σε εκδήλωση που διοργανώνουν οργανισμοί νεολαίας και φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση