ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στην Κύπρο ο Επίτροπος Στυλιανίδης για το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης

Το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης προσφέρει ευκαιρίες σε όσους νέους επιθυμούν να κάνουν εθελοντισμό

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης, αρμόδιος για θέματα Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, θα είναι ο κύριος ομιλητής στην επίσημη τελετή έναρξης του Χρηματοδοτικού Προγράμματος "Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης", τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου, στην Λευκωσία.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ), τον φορέα που υλοποιεί στην Κύπρο την πρωτοβουλία αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα χαιρετίσει ο πρόεδρος του ΔΣ ΟΝΕΚ Παναγιώτης Σεντώνας και την παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης θα κάνει ο Μενέλαος Μενελάου, Εκτελεστικός Διευθυντής ΟΝΕΚ. Θα ακολουθήσει συζήτηση.
 
Όπως αναφέρεται, το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης είναι μια νέα πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που προσφέρει ευκαιρίες σε όσους νέους, από την ηλικία των 18 έως και τα 30, επιθυμούν να κάνουν εθελοντισμό ή να εργαστούν σε προγράμματα προς όφελος κοινοτήτων και ατόμων σε όλη την Ευρώπη.
 
Μεταξύ των δραστηριοτήτων είναι η συμμετοχή στην αποκατάσταση σχολείων που έχουν καταστραφεί από σεισμό, η στήριξη σε αιτούντες άσυλο, ο καθαρισμός δασών για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών ή η ενασχόληση με άτομα με αναπηρία σε κοινοτικό κέντρο.
 
Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης, προστίθεται, δεν πρόκειται να παράσχουν υπηρεσίες για την άμεση αντιμετώπιση καταστροφών. Καθήκοντα αυτού του είδους θα συνεχίσουν να εκτελούνται από άτομα που διαθέτουν εξειδικευμένη κατάρτιση και πείρα ώστε να εργάζονται με ασφάλεια σε τέτοιες επικίνδυνες συνθήκες.
 
Για την περίοδο 2018-2020, έχει εγκριθεί προϋπολογισμός ύψους 375,6 εκατομμυρίων ευρώ που θα επιτρέψει στο Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης να προβεί σε 100.000 τοποθετήσεις νέων σε όλη την ΕΕ. Για την περίοδο 2021-2027, στο πλαίσιο του νέου προϋπολογισμού της Ένωσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει υποβάλει πρόταση για την χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης με 1,26 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που θα καταστήσει δυνατή την τοποθέτηση 350.000 νέων.
 
Η τελετή θα ξεκινήσει στις 17:00 στην αίθουσα "Πασχάλης Πασχαλίδης" στο κτίριο Διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που υιοθετήθηκε με 601 ψήφους υπέρ, 57 κατά και 36 αποχές, οι ευρωβουλευτές εκφράζουν την πλήρη αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα και την Κύπρο (φωτ. EPA).

Ορόσημο η Σύνοδος Κορυφής

Η έκβαση της Συνόδου, που θα λάβει χώρα στις 24-25 Σεπτεμβρίου, μπορεί να οδηγήσει τις σχέσεις των δύο πλευρών «σε δύο αντίθετες ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
Ο κ. Καλίν εξέφρασε την ελπίδα ότι «σύντομα» θα γίνουν τα βήματα «προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις». Φωτογραφία από ΚΥΠΕ.

Μεικτά μηνύματα από Άγκυρα

Ο Ερντογάν, έκανε μεν αναφορά σε επιλογή της διπλωματίας από μέρους της Άγκυρας, απέδωσε δε στην ελληνική πλευρά «προκλήσεις ...
Του Βασίλη Νέδου
 |  ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ