ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στην MED 9 θα συμμετάσχει ο ΥΠΕΞ - Eπαφές αργότερα και σε Λονδίνο

Oι Υπουργοί Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων θα ανταλλάξουν απόψεις για τα διδάγματα από την πανδημία του Covid 19

ΚΥΠΕ

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, αναχωρεί τη Δευτέρα για τη Μαδρίτη όπου θα συμμετάσχει στην Υπουργική Συνάντηση των χωρών της νοτίου Ευρώπης, MED 9, ενώ αργότερα θα μεταβεί στο Λονδίνο για επαφές.

Ανακοίνωση από το Υπουργείο αναφέρει ότι βασική θεματική της συνάντησης αποτελεί η προετοιμασία της επικείμενης Συνόδου Αρχηγών Κρατών των MED 9 που θα πραγματοποιηθεί το Φθινόπωρο. Σε αυτό το πλαίσιο, οι Υπουργοί Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων θα ανταλλάξουν απόψεις για τα διδάγματα από την πανδημία του Covid 19 και θα αξιολογήσουν τον τρόπο με τον οποίο η ΕΕ αντιμετώπισε την πανδημία.

Εν συνεχεία, θα συζητηθούν οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία στον απόηχο της συνεχιζόμενης ρωσικής εισβολής και των επιπλοκών που έχει δημιουργήσει, όπως η επισιτιστική κρίση, η ενεργειακή τροφοδοσία κ.α. Επιπρόσθετα, θα συζητηθούν τρόποι ενίσχυσης της εταιρικής πολιτικής της ΕΕ με χώρες της Νότιας Γειτονίας, προκειμένου να διασφαλιστεί η ευημερία, η σταθερότητα και η περιβαλλοντική αειφορία της περιοχής. Τέλος, θα ανταλλαγούν απόψεις σχετικά με το θέμα του Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο της ΕΕ.

Προ της έναρξης της συνάντησης, ο κ. Κασουλίδης θα συναντηθεί διμερώς στο πλαίσιο προγεύματος εργασίας με τον Ισπανό Υπουργό Εξωτερικών, Jose Manuel Albares Bueno με τον οποίο θα ανασκοπήσουν τις διμερείς σχέσεις, το Κυπριακό καθώς και άλλα τρέχοντα ευρωπαϊκά και διμερή θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Το βράδυ της Τρίτης, 12 Ιουλίου, ο κ. Κασουλίδης θα μεταβεί στο Λονδίνο, όπου την Τετάρτη, 13 Ιουλίου θα συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση στη Βουλή των Κοινοτήτων, η οποία διοργανώνεται από την Διακομματική Κοινοβουλευτική Ομάδα για την Κύπρο, σε συνεργασία με την Εθνική Ομοσπονδία Κυπρίων ΗΒ. Την Πέμπτη, 14 Ιουλίου, ο Υπουργός Εξωτερικών θα παρακαθίσει σε δείπνο που διοργανώνει η Νεολαία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κυπρίων Αποδήμων ΗΒ, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ίδρυσή της.

Κατά την παρουσία του στο Λονδίνο ο κ. Κασουλίδης θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων, Sir Lindsay Hoyle, ενώ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών του Κοινοβουλίου, Tom Tugendhat και τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, κ. Νικήτα.

Επίσης, θα συμμετάσχει σε συζήτηση στρόγγυλης τραπέζης στη δεξαμενή σκέψης Chatham House, ενώ θα πραγματοποιήσει επαφές και συναντήσεις με αξιωματούχους της βρετανικής κυβέρνησης.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, επιστρέφει στην Κύπρο την Παρασκευή, 15 Ιουλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση