ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στηρίζει Μαυρογιάννη η Άννα Θεολόγου

Η ανάρτηση της κ. Θεολόγου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τον Ανδρέα Μαυρογιάννη θα στηρίξει στις επερχόμενες Προεδρικές εκλογές η Άννα Θεολόγου, όπως ανακοίνωσε σε ανάρτηση της στο facebook.

Αυτούσια η ανάρτηση της

Τόσα χρόνια ακούω καθημερινά τους συμπολίτες μου να προκρίνουν ως αναγκαιότητα την εξεύρεση υποψηφίων καθαρών, έντιμων και ικανών να βγουν μπροστά και να ανοίξουν νέους ορίζοντες για τον τόπο μας και μέσα από την προσπάθεια τους να διορθώσουν τα κακώς έχοντα.

Θέλω να σας ενημερώσω ότι από τον Σεπτέμβρη του 2021, είχα κατ’ ιδίαν επαφές με 4 ανεξάρτητους μη κομματικούς υποψήφιους, μετά από αίτημα των ιδίων να συναντηθούμε. Θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να αναφερθώ ονομαστικά. Άκουσα με προσοχή το κάλεσμα όλων και προσπάθησα να δω την διάθεση και την ειλικρίνεια με την οποία κατέρχονται στον στίβο μάχης για τις προεδρικές του 2023. Δεν αμφισβητώ ότι η εντιμότητα και η ειλικρίνεια τους διακατέχει και δεν αμφισβητώ την αγνότητα των προθέσεων τους, όμως προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να κρίνουμε όλους τους υποψηφίους λαμβάνοντας υπόψη πολλούς παράγοντες.

Τα κριτήρια για την δική μου προσωπική επιλογή υποψηφίου είναι σίγουρα η καθαρότητα, η εντιμότητα και οι ικανότητες του στην διοίκηση, η ευαισθησία και η πνευματικότητα του, η αξιοπρέπεια και η παιδεία του και το σημαντικότερο οι θέσεις του, η εμπειρία, οι γνώσεις και η τριβή του με την πολιτική εντός και εκτός συνόρων, την δεδομένη χρονική στιγμή που ο τόπος βρίσκεται αντιμέτωπος με σωρεία θεμάτων σε εθνικό και κοινωνικοοικονομικό επίπεδο, ώστε να μπορεί να τα αντιμετωπίσει.

Αυτά κατά την άποψη μου χαρακτηρίζουν τον Ανδρέα Μαυρογιάννη με τον οποίον, μέσα από αρκετές ώρες συζητήσεων και ανταλλαγής απόψεων, έχω διαπιστώσει ταυτόσημες θέσεις και απόψεις. Οι απόψεις μου και οι θέσεις μου στα κοινωνικά και οικονομικά θέματα είναι γνωστές μέσα από την διαχρονική δράση μου στην κοινωνία και μέσα από τις δηλώσεις μου και τις πράξεις μου εντός του Κυπριακού Κοινοβουλίου. Γνωρίζετε ότι δεν θα μπορούσα να υποστηρίξω κάποιον που δεν προσεγγίζει αυτά τα θέματα με τον αντίστοιχο τρόπο και χαίρομαι που και οι δύο πρεσβεύουμε την ίδια φιλοσοφία.

Ένας άνθρωπος που πέρα από τα πιο πάνω χαρακτηριστικά, ήταν συνεργάτης πέντε διαδοχικών Προέδρων της Κυπριακής Δημοκρατίας που τον επέλεξαν ακριβώς για αυτές τις αρετές, χαίρει σεβασμού από την διεθνή κοινότητα και διαθέτει αξιοπιστία, έχει την ευαισθησία στα κοινωνικοοικονομικά θέματα που εγώ προσωπικά απαιτώ να έχει ο πολιτικός ηγέτης που θα με αντιπροσωπεύει και που αυτή η ευαισθησία είναι αναγκαία για την βελτίωση των συνθηκών που ζούμε, διατηρεί σοβαρές και ρεαλιστικές θέσεις για το Εθνικό μας θέμα και απεχθάνεται την οικονομική διαφθορά και την ασυδοσία που μαστίζει τον τόπο εδώ και δέκα χρόνια λόγω της διακυβέρνησης Δημοκρατικού Συναγερμού.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης θεωρώ θα πρέπει να είναι η συνειδητή επιλογή του κάθε λογικά και συλλογικά σκεπτόμενου ανθρώπου, του ανθρώπου που απεχθάνεται την κατάσταση και τις συνθήκες που βιώνουμε στα τελευταία χρόνια, του ανθρώπου που δεν θέλει να διατηρήσει στην εξουσία την διαφθορά του Δημοκρατικού Συναγερμού έμμεσα ή άμεσα, του ανθρώπου που έχει ρεαλιστικές προσεγγίσεις στα σοβαρά θέματα που ταλανίζουν το τόπο και δεν πείθετε από συνθήματα και ευσεβείς πόθους.
Έζησα πέντε χρόνια την πολιτική ζωή του τόπου, που μπορεί να μην είναι αρκετά για να γνωρίζω όλα όσα διαδραματίζονται πίσω από κλειστές πόρτες ή μέσα στα μεγάλα κέντρα αποφάσεων, όμως ήταν αρκετά για μένα να αντιληφθώ τους λαοπλάνους, τους ψεύτες, τους διεφθαρμένους και τους καριερίστες πολιτικούς που προσπαθούν να κρατηθούν από θέσεις εξουσίας για να εξυπηρετήσουν πρώτα τον ναρκισσισμό τους και μετά τα οικονομικά συμφέροντα ξένα και μη.

Εξακολουθώ να μην έχω ανάγκη την πολιτική για να ζήσω διότι ουδέποτε υπήρξε αυτή η σχέση με εμένα και την πολιτική, αλλά εξακολουθώ να έχω την ανάγκη να ζήσω σε αυτό τον τόπο και που ιδανικά θέλω να χαρακτηρίζεται από αξιοκρατία, ισονομία, δικαιοσύνη και διαφάνεια.

Έχουμε ιστορική ευκαιρία να δείξουμε πολιτικό ορθολογισμό πέρα από ιδεολογικές προτιμήσεις και να δούμε μπροστά, έχοντας ακόμα ελπίδα ότι το μέλλον μας μπορεί να βελτιωθεί μόνο με επιλογή καθαρών ανθρώπων στην εξουσία και με κριτική σκέψη να επιλέξουμε τον άνθρωπο που έχει τα εχέγγυα και μπορεί να φέρει νικηφόρο αποτέλεσμα απέναντι στους κομματικούς υποψήφιους του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Προσωπικά θα στηρίξω τον κ.Μαυρογιάννη και θα σταθώ δίπλα του, επειδή με εμπνέει, μου δίνει ελπίδα, θα το επιλέξω συνειδητά και ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα είμαι ικανοποιημένη που η επιλογή μου είναι καθαρή και αξιοπρεπής γιατί μόνο με αυτή την επιλογή νιώθω ότι μπορώ να αποκτήσω και πάλι την χαμένη μου περηφάνια ως Κύπρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση