ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος για τη Σύνοδο των αρχηγών κρατών της ΕΕ

Τι περιλαμβάνει η ατζέντα

ΚΥΠΕ

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στις 17 και 18 Φεβρουαρίου, για να συμμετέχει στη Σύνοδο των αρχηγών κρατών μελών της ΕΕ και της Αφρικανικής Ένωσης, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Προεδρία.

Όπως αναφέρεται, τη Σύνοδο θα απασχολήσουν, μεταξύ άλλων, ζητήματα που άπτονται της εταιρικής σχέσης μεταξύ ΕΕ και Αφρικής και της υλοποίησης κοινών δεσμεύσεων, με επίκεντρο τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης, την υγεία και την αντιμετώπιση της πανδημίας, τη γεωργία και την αγροτική ανάπτυξη, την εκπαίδευση, την έρευνα και καινοτομία, το μεταναστευτικό, την ασφάλεια, την κλιματική αλλαγή και την ενέργεια, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Κατά τις εργασίες της Συνόδου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει ομιλία σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με θέμα «Ειρήνη, Ασφάλεια και Διακυβέρνηση», ενώ κατά τη δεύτερη μέρα των εργασιών της Συνόδου θα μιλήσει και σε θεματική για το Μεταναστευτικό.

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Πρόεδρος αναμένεται να έχει διμερείς επαφές με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων χωρών μελών της ΕΕ και της Αφρικανικής Ένωσης.

Σύμφωνα με την Προεδρία, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος θα επιστρέψει στην Κύπρο το απόγευμα της 18ης Φεβρουαρίου, θα συνοδεύουν ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κυριάκος Κούσιος, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Νιόβη Παρισινού και υπηρεσιακοί παράγοντες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση