ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στο Άγιο Όρος ο ΠτΔ - Ζήτησε από μοναχούς να εντείνουν προσευχές υπέρ της Κύπρου

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε συγκινημένος από την επίσκεψή του στο 'Αγιον Όρος και εξήρε την ταπεινοφροσύνη και την πραότητα των μοναχών

ΑΜΠΕ

Για πρώτη φορά με την ιδιότητα του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Νίκος Χριστοδουλίδης επισκέφθηκε το Άγιο Όρος.

Τον υποδέχτηκαν ο Πρωτοεπιστάτης, Γέρων Στέφανος Χιλανδαρινός με τα μέλη της Ιεράς Επιστασίας και οι Αντιπρόσωποι των Ιερών Μονών.

Τον συνοδεύουν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετιμπιώτης, ο Πρεσβευτής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα Σταύρος Αυγουστίδης και ο πρόξενος στη Θεσσαλονίκη Κωνσταντίνος Πολυκάρπου, καθώς και ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους, Αναστάσιος Μητσιάλης.

Νωρίτερα, στην Ουρανούπολη, τον υποδέχτηκε ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος και ο πρόεδρος του ομίλου εταιρειών RPT, όπου ανήκουν οι «Αγειορίτικες Γραμμές» Ρήνος Τσάνος, με τον δήμαρχο Αριστοτέλη να τα χαρίζει μια εικόνα.

Να εντείνουν τις προσευχές τους υπέρ της Κύπρου ζήτησε από τους μοναχούς

Να εντείνουν τις προσευχές τους υπέρ της Κύπρου, για να παρέλθουν τα δεινά και οι θλίψεις της, ζήτησε από τους μοναχούς του Αγίου Όρους, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης ο οποίος επισκέπτεται τη μοναστική πολιτεία. Κατά την αντιφώνησή του στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου, στις Καρυές, του Αγίου Όρους τόνισε: «ενώπιον σας, κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ του σώματος και του πνεύματος και παρακαλούμε να πληθύνετε τις προσευχές σας και τις θερμές ικεσίες σας προς τον Κύριον και την υπεραγία Θεοτόκο για να παρέλθουν τα δεινά και οι θλίψεις της πατρίδος μας, Κύπρου». «Παρά τις καταπτώσεις μας, υπάρχουμε στη ζωή των εθνών. Το 'Αγιον Όρος διδάσκει ότι ο Θεός είναι παρών στη διαμόρφωση της Ιστορίας του κόσμου...» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Κύπρου δήλωσε συγκινημένος από την επίσκεψή του στο 'Αγιον Όρος και εξήρε την ταπεινοφροσύνη και την πραότητα των μοναχών. Υπογράμμισε, ότι η δόξα της εκκλησίας εκφράζεται μέσα από τον αγιογραφικό διάκοσμο, τους ύμνους, το τελετουργικό και πρόσθεσε: «μέσα από το ανάκτορο αυτό του Θείου Λόγου, δεν είναι δυνατόν να αγνοηθεί η λαμπρή Τάξη της Εκκλησίας, που διαχρονικά φτάνει σε εμάς και δεν εκπίπτει ούτε στο καθ' υπερβολήν απλό, ούτε στο υπερβολικά εξεζητημένο».

«Το 'Αγιον Όρος κινείται και στις τρεις διαστάσεις του χρόνου. Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον» συνέχισε ο κ. Χριστοδουλίδης και πρόσθεσε: «'Αγιοι Πατέρες, το έργο σας είναι η ύπατη ευθύνη της πνευματικής μας αφύπνισης».

Αργότερα, ο κ. Χριστοδουλίδης στον χαιρετισμό του στο κτίριο της Ιεράς Κοινότητας υπενθύμισε ότι ο κτήτορας του Αγίου Όρους 'Αγιος Αθανάσιος, πριν ακόμη έρθει στον 'Αθωνα για να ιδρύσει την μοναστική πολιτεία, είχε επισκεφθεί την Κύπρο. Επίσης, ευχαρίστησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την ευλογία του και για την πνευματική καθοδήγησή του.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας έγινε δεκτός, το πρωί, στις Καρυές του 'Αγιου Όρους, σύμφωνα με το τυπικό, από τον πρωτεπιστατη Στέφανο, τους αντιπροσώπους των μονών και την πολιτική διοίκηση, προσκύνησε την εικόνα της Παναγίας «'Αξιον Εστί» και παρέστη στη δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου.

Το μεσημέρι ο κ. Χριστοδουλίδης αναχώρησε από τις Καρυές για την μόνη Διονυσίου, ενώ θα επισκεφθεί και την μόνη Ιβήρων και αργά απόγευμα θα φτάσει στη μονή Βατοπεδίου, όπου και θα ολοκληρώσει αύριο την επίσκεψή του στον 'Αθωνα.

 

Με πληροφορίες από euronews

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Κατά τα άλλα δεν είμαστε θεοκρατικό κράτος!!!
Αλ΄λήθεια, ποός πληρώνει τα έξοδα αυτού του ταξιδιού;

Ai Em
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΑΜΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση