ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στο ψάξιμο για τον αριστίνδην ο ΔΗΣΥ

Ο Φουρλάς σαρώνει στις έρευνες ωστόσο δεν έχει προχωρήσει σε διαβουλεύσεις με την Πινδάρου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Στο ψάξιμο για τον αριστίνδην υποψήφιο που θα συμπεριλαμβάνεται στο ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές βρίσκεται η Πινδάρου. Σίγουρες θεωρούνται οι υποψηφιότητες του Λευτέρη Χριστοφόρου και της βουλευτού της Λεμεσού Ελένης Σταύρου ενώ και η υποψηφιότητα του Νίκου Τορναρίτη είναι σχεδόν βέβαιη. Το ερώτημα που εγείρεται είναι ποιο θα είναι το νέο πρόσωπο που θα συμβολίζει και ανανέωση αλλά και διεύρυνση του ΔΗΣΥ. Υπενθυμίζεται πως το κόμμα της Δεξιάς έδινε ανέκαθεν ιδιαίτερη έμφαση στην συμπερίληψη μίας προσωπικότητας που έχει βάρος και έρεισμα στην κοινωνία.

Τα βλέμματα στρέφονται στον Λουκά Φουρλά ο οποίος σαρώνει στις έρευνες του ΔΗΣΥ που διεξήγαγε το κόμμα. Η πρωτιά του μάλιστα δεν ήταν ανάμεσα σε αγνώστους αλλά ανάμεσα σε ονόματα που ήδη ακούγονται για το ψηφοδέλτιο. Αυτό ακριβώς φαίνεται να προκάλεσε αίσθηση στα κομματικά πηγαδάκια με τους ενδιαφερόμενους να περιμένουν το πως θα κινηθεί. Σύμφωνα με πηγές της «Κ» δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται επί του παρόντος και σίγουρα δεν έχει προχωρήσει στις όποιες επίσημες διαβουλεύσεις με την Πινδάρου. Ούτε βεβαίως είχε ερωτηθεί για το αν θα συμμετέχει ή όχι στην έρευνα. Ο ΔΗΣΥ βεβαίως δεν ήταν το μόνο κόμμα που σκέφτηκε τον Λουκά Φουρλά όπως έχει αναφέρει και στο παρελθόν η «Κ». Κρούσεις είχαν γίνει στον ίδιο και από το Δημοκρατικό Κόμμα χωρίς βεβαίως θετική ανταπόκριση. Το αν θα αλλάξει γνώμη δεδομένων των θετικών αποτελεσμάτων της έρευνας θα φανεί το επόμενο διάστημα.Η Βίσση και ο Τρύφωνος

Σε δύο έρευνες του ΔΗΣΥ είχε συμπεριληφθεί και η Άννα Βίσση, όπως έχει αναφέρει η «Κ» σε μία προσπάθεια να διαφανεί κατά πόσο θα αγκαλιαστεί μία τέτοια υποψηφιότητα από τη βάση ή όχι. Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ένα τέτοιο ενδεχόμενο απομακρύνεται λόγω και των έντονων αντιδράσεων που υπήρξαν στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, τα οποία λαμβάνει υπόψη η Πινδάρου. Ερώτημα παραμένει ακόμα αν θα κατέλθει τελικώς ο Τάσος Τρύφωνος καθώς το όνομά του ακούγεται εδώ και καιρό στα πηγαδάκια. Έγκυρες πηγές της «Κ» επισημαίνουν ότι δεν έχει γίνει οποιαδήποτε επίσημη διαβούλευση με τον Τάσο Τρύφωνος επί του παρόντος. Όπως αναφέρουν κομματικές πηγές, ο Αβέρωφ Νεοφύτου κρατά κλειστά τα χαρτιά του για το πώς θα κινηθεί και με ποια πρόσωπα βρίσκεται σε διαβούλευση.
Για ποιο λόγο όμως δίδεται τόση έμφαση στους αριστίνδην; Για το κόμμα της Δεξιάς ο αριστίνδην ισοδυναμεί με διεύρυνση του κόμματος σε ένα νέο ακροατήριο αλλά και ενδεχόμενη ανανέωση. Ενδεικτικό ότι πρόσωπα όπως οι Χρήστος Στυλιανίδης και Στέλλα Κυριακίδου ήταν από τις αριστίνδην υποψηφιότητες που η πολιτική τους διαδρομή συνδέεται εδώ και πολλά χρόνια άρρηκτα με τον ΔΗΣΥ. Για τον Αβέρωφ Νεοφύτου το ιδανικό σενάριο θα ήταν η κάθοδος και των δύο στις επικείμενες εκλογές, ωστόσο και οι δύο είναι αρνητικοί για το ενδεχόμενο συμπερίληψής τους στο ψηφοδέλτιο. 

Το ζήτημα είναι σήμερα τι γίνεται. Το 2014 αριστίνδην υποψήφιος ήταν ο ακαδημαϊκός και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Σταύρος Ζένιος, χωρίς ωστόσο να διατηρηθεί σχέση μεταξύ των δύο μερών. Ενδεικτικό ότι ο κ. Ζένιος είχε αρνηθεί να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις βουλευτικές το 2016. Το 2014 συμμετείχε και η Ρένα Χόπλαρου ως επικεφαλής της Ομάδας Πολιτών «Μένουμε Ευρώπη» όπως επίσης και ο Δημήτρης Συλλούρης ως προϊόν συνεργασίας ΔΗΣΥ-ΕΥΡΩΚΟ. Το πώς θα διαμορφωθεί το ψηφοδέλτιο θα διαφανεί σύντομα, καθώς στα μέσα του Φεβράρη σύμφωνα με δηλώσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου θα παρουσιαστεί στο κοινό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Σε πίεση ο Κόκκινος

Σε πίεση ο Κόκκινος

Ενοχλημένος εδώ και μέρες ο Πρόεδρος τη στιγμή που ο Αβέρωφ Νεοφύτου τον άδειασε ευσχήμως
Της Μαρίνας Οικονομίδου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ