ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στοιχεία φωτιά από το ΑΚΕΛ για παγίδευση 9,5 εκατ. κινητών στην Κύπρο

Φάκελο με στοιχεία για παρακολουθήσεις παρέδωσε στην Επιτροπή PEGA το κόμμα της αριστεράς

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Σε σοβαρές καταγγελίες για το θέμα των παρακολουθήσεων κινητών επικοινωνιών στην Κύπρο προχώρησε το ΑΚΕΛ. Με αφορμή την παρουσία των μελών της Επιτροπής PEGA στην Βουλή ο βουλευτής του κόμματος Άριστος Δαμιανού παρουσίασε πριν από την συνάντηση με τους ευρωπαίους βουλευτές τα στοιχεία που θα παρουσιάσει το κόμμα του. Ανάμεσα στα στοιχεία περιλαμβάνεται και ένα κομμάτι της ένορκης της Αστυνομίας ενώπιον του Δικαστηρίου στις 20 Δεκεμβρίου 2019 για το κατασκοπευτικό βαν.

Συγκεκριμένα όπως ανάφερε ο Κ. Δαμιανού το μέλος της Αστυνομίας κατέθεσε πως ενώπιον αρμοδίων του κράτους αλλά και των διαχειριστών του αεροδρομίου Λάρνακας ο Tal Jonathan Dilian παρουσίασε τiς πραγματικές δυνατότητες του συστήματος τοποθέτησε η εταιρεία για αναβάθμιση του ασύρματου δικτύου (Wi-Fi). Σύμφωνα με τον κ. Δαμιανού προσδιόρισε τις πραγματικές δυνατότητες κάνοντας λόγο για υποκλοπές κινητών. «Από τις πιο πάνω δραστηριότητες φαίνεται να υπήρξε παράνομη πρόσβαση σε πέραν των 9,5 εκατ. συσκευών». Το έργο στο αεροδρόμιο ο κ. Dilian το ονόμασε, σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση του Αστυνομικού, Home Land Security.

Στοιχεία για εξαγωγές κοριών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Την ώρα που Επιτροπή Pega επικεντρώνεται στο ζήτημα εξαγωγών λογισμικού υποκλοπών από την Κύπρο το ΑΚΕΛ παρέδωσε στοιχεία στα μέλη της Επιτροπής που είναι στη Βουλή.

Συγκεκριμένα το ΑΚΕΛ υποστηρίζει:

- Εταιρεία εγγεγραμένη στην Κυπριακή Δημοκρατία εκδίδει τιμολόγιο για παροχή υπηρεσιών σε εταιρεία στα ΗΑΕ ύψους 7 εκατ. δολαρίων.

- Στέλεχος της εταιρείας NSO απάντησε γραπτώς στην Διεθνή Αμνηστία πως εταιρείες του ομίλου εξάγουν προϊόντα από το Ισραήλ Βουλγαρία και Κύπρο.

«Πολιτική διαπλοκή»

Στη στάση που θα τηρήσει το ΑΚΕΛ στη κοινή συνάντηση με τα μέλη της Επιτροπής PEGA συμπεριλαμβάνεται και το κεφάλαιο πολιτικής εμπλοκής. Ο κ΄. Δαμιανού αναφέρθηκε σε αμείλικτα ερωτήματα που προκύπτουν για το Υπουργικό Συμβούλιο τον ΔΗΣΥ και προσωπικά για τον Αβέρωφ Νεοφύτου. Ο κ. Δαμιανού έθεσε δέκα ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεων.

-Γιατί δόθηκαν άδειες στην NSO ή και θυγατρικές για εξαγωγή την ώρα που γνώριζαν για την κατασκευή και χρήση του Pegasus;

-Γιατί επιδείχθηκε ανάλογη στάση αναφορικά με το λογισμικό Predator;

-Γιατί το Υπουργικό Συμβούλιο έδωσε άδεια οπλοφορίας στον Avraham Shahak Avni παρά την αντίθετη άποψη της Αστυνομία;

-Γιατί η Αστυνομία και άλλες κρατικές υπηρεσίες αγόρασαν υπηρεσίες και προϊόντα από τις εταιρείες τωνDilian και Avni;

-Πέραν των κτιρίων του ΔΗΣΥ που αλλού έχει τοποθετηθεί εξοπλισμός εταιρειών των εν λόγω κυρίων;

-Γιατί το γραφείο του προέδρου του ΔΗΣΥ ενέργησε προς το Υπουργείο Ενέργειας κατόπιν αιτήματος του Dilian και της WS WISPEAR SYSTEM LTD με σκοπό το εν λόγω Υπουργείο να μεσολαβήσει για προσφορά στην Ολλανδία;

-Ποιος έλαβε πραγματικά την απόφαση για αναστολή της ποινικής δίωξης του Dilian;

-Ποιος διαμεσολάβησε για την επέκταση των «δραστηριοτήτων» του Dilian στην Ελλάδα;

-Γιατί παραιτήθηκε ο επί μακρόν εξ απορρήτων του προέδρου του ΔΗΣΥ κ. Σίνκας;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Βουλή  |  ΑΚΕΛ  |  ΔΗΣΥ  |  ΔΗΚΟ  |  ΕΔΕΚ  |  Μαξίμου  |  Ευρώπη  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση