ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στον Γ. Εισαγγελέα το πόρισμα της πειθαρχικής έρευνας για Ε. Λοϊζίδου

Την πληροφορία δημοσίευσε στην έντυπη έκδοσή της η εφημερίδα «Πολίτης».

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στο Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη παραδόθηκε από την Πέμπτη 01/02, το πόρισμα της πειθαρχικής έρευνας που διεξήγαγε αναφορικά με την Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Ελένη Λοϊζίδου ο ερευνών λειτουργός, Διευθυντής του Τμήματος Τελωνείων Δημήτριος Χατζηκωστής, όπως επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Κληρίδης.

Την πληροφορία δημοσίευσε στην έντυπη έκδοσή της η εφημερίδα «Πολίτης».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΚΥΠΕ, ο Γενικός Εισαγγελέας επιβεβαίωσε ότι «πράγματι, μου παραδόθηκε χθες».

Σε ερώτηση αν θα προβεί σε οποιεσδήποτε ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες απάντησε ότι θα το πράξει «αν χρειαστεί».

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε τον κ. Χατζηκωστή ως ερευνώντα λειτουργό για τη διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας για το θέμα που έχει προκύψει αναφορικά με την Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Ελένη Λοϊζίδου στις 29 Νοεμβρίου 2017, μετά από αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα.

Μετά από τη δημοσιοποίησ,η πρώτα από ρωσική ιστοσελίδα και έπειτα από άλλα ΜΜΕ του περιεχομένου ηλεκτρονικών μηνυμάτων από την προσωπική ηλεκτρονική διεύθυνση της κ. Λοϊζίδου αναφορικά, μεταξύ άλλων, με τον χειρισμό από μέρους της αιτημάτων δικαστικής συνδρομής, ο κ. Κληρίδης με ανακοίνωσή του είχε αναφερθεί σε σοβαρά θέματα που προκύπτουν των οποίων ο ίδιος θα επιληφθεί ο ίδιος τόσο ενδοϋπηρεσιακά όσο και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο επιβάλλεται υπό τις περιστάσεις, το ταχύτερο δυνατόν.

Είχε αναφερθεί στο ζήτημα της ενδεχόμενης παράνομης υποκλοπής και παράνομης δημοσίευσης προϊόντος υποκλοπής ηλεκτρονικών επικοινωνιών, του ενδεχόμενου επηρεασμού δικαστικών διαδικασιών σε εκκρεμούσες υποθέσεις ή που δεν έχουν εξεταστεί ακόμα που αφορούν και σχετίζονται με αιτήματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας για παροχή από τη Δημοκρατία δικαστικής συνδρομής, ενδεχόμενο θέμα τάξης της εμπλεκόμενης Εισαγγελέως αναφορικά με τη διαβίβαση στοιχείων προς το αιτών συνδρομή κράτος, τα οποία στοιχεία εκφεύγουν των αυστηρών ορίων της ενημέρωσης ως προς την εξέλιξη των αιτημάτων του, καθώς και το θέμα χρήσης προσωπικού λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για διαβίβαση επικοινωνιών υπηρεσιακού και εμπιστευτικού χαρακτήρα.

Εκτός από το αίτημά του προς το Υπουργικό Συμβούλιο για το διορισμό ερευνώντος λειτουργού ο Γενικός Εισαγγελέας έχει επίσης ζητήσει από την Αστυνομία την ποινική διερεύνηση του ενδεχομένου διάπραξης ποινικών αδικημάτων για υποκλοπή και δημοσίευση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων καθώς και από την ΕΔΥ να εξετάσει το ενδεχόμενο η Εισαγγελέας να τεθεί σε διαθεσιμότητα, απόφαση την οποία έλαβε η ΕΔΥ στις 5 Δεκεμβρίου.

Σε ανακοίνωσή της στις 5 Δεκεμβρίου, η Νομική Υπηρεσία είχε ζητήσει όπως αποφεύγονται οποιεσδήποτε πράξεις είναι ενδεχόμενο να επηρεάσουν με οποιοδήποτε τρόπο διαδικασίες σε εξέλιξη όπως την αστυνομική έρευνα σε σχέση με ενδεχόμενη υποκλοπή και ενδεχόμενη παράνομη δημοσιοποίηση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων και την πειθαρχική έρευνα που διεξαγόταν από τον ερευνών λειτουργό.

Σε μια άλλη εξέλιξη, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας έχει εκδώσει στις 10 Ιανουαρίου 2018 προσωρινό διάταγμα με το οποίο απαγορεύεται στην εφημερίδα «Πολίτης» να δημοσιεύει ή να χρησιμοποιεί με οποιονδήποτε τρόπο το περιεχόμενο του προσωπικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κ. Λοϊζίδου μέχρι την εκδίκαση της αγωγής που έχει καταχωρίσει η ίδια εναντίον της εφημερίδας ή μέχρι να εκδοθεί άλλη διαταγή του Δικαστηρίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση