ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στοπ στο Nautical Geo από τουρκική φρεγάτα για δεύτερη φορά

Το ερευνητικό πλοίο παρενοχλήθηκε νότια και ανοιχτά του Πισσουρίου

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Σε δεύτερη παρενόχληση του Nautical Geo, σκάφους που πραγματοποιεί εργασίες για τον EastMad, προχώρησε η Τουρκία.

Συγκεκριμένα στις 8.30 το πρωί, ο καπετάνιος του ερευνητικού σκάφους καλέστηκε στον ασύρματο από τουρκική φρεγάτα για αναγνώριση. Τη στιγμή εκείνη το Nautical Geo βρισκόταν εντός του τεμαχίου 1 της κυπριακής ΑΟΖ και σε περιοχή η οποία έχει δεσμευθεί με NAVTEX για προγραμματισμένες εργασίες. Το σκάφος κινείτο στα όρια των παράνομων τουρκικών διεκδικήσεων στην περιοχή και τη λεγόμενη τουρκική υφαλοκρηπίδα. 

Η τουρκική φρεγάτα κάλεσε τον καπετάνιο να μην εισέλθει στην περιοχή η οποία όπως είπε είναι τουρκική υφαλοκρηπίδα. Ο καπετάνιος του σκάφους άλλαξε πορεία και συνέχισε την πορεία του, εντός του τεμαχίου 1 της ΑΟΖ. Αυτή τη στιγμή το Nautical Geo βρίσκεται νότια του Βασιλικού.

Το συγκεκριμένο σκάφος είχε δεχθεί και πάλι παρενόχληση από τουρκικό πολεμικό πλοίο αρχές περασμένου Οκτωβρίου όταν ήταν και πάλι στην περιοχή για έρευνες που αφορούν τον EastMed. Και τότε το σκάφος είχε επιστρέψει, αρχικά στο λιμάνι Λεμεσού και στην συνέχεια στο λιμάνι Λάρνακας όπου είχε παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση