ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συνάντηση Κ.Ε ΔΗΚΟ, Π. Λεωνίδου με τον Μητροπολίτη Ναϊρόμπι κ. Μακάριο

Ο Μητροπολίτης Ναϊρόμπι αναφέρθηκε εν συντομία στις δράσεις της ιεραποστολής

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος και Επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας στην Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), συναντήθηκε σήμερα με τον Μητροπολίτη Ναϊρόμπι κ. Μακάριο, στην Βουλή των Αντιπροσώπων, παρουσία του Αρχιμανδρίτη π. Χρυσοστόμου.

Ο επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας στην ΔΣΟ, εξέφρασε την βαθιά εκτίμηση του, για το έργο που επιτελεί από ιδρύσεως της το 1958, η Ιερά Μητρόπολη Ναϊρόμπι, καθώς και ο ίδιος ο Μητροπολίτης Μακάριος, ακολουθώντας τα βήματα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’.

Ο Μητροπολίτης Ναϊρόμπι αναφέρθηκε εν συντομία στις δράσεις της ιεραποστολής, τόσο σε επίπεδο φιλανθρωπίας, με την προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης, όσο και στην παροχή δωρεάν παιδείας και τεχνικής κατάρτισης.

Αναφέρθηκε ακόμα στον υπό ανέγερση Ναό της Αγίας Σοφίας στην Κένυα , οι εργασίες στον οποίο αναμένεται να ολοκληρωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα .

Ο κ. Λεωνίδου σημείωσε ότι η ανέγερση του ναού, αποτελεί ακόμα μια σημαντική πρωτοβουλία και συμβολή, τόσο του Μητροπολίτη Μακαρίου όσο και των Ορθόδοξων Χριστιανών στην περιοχή.

Εξέφρασε δε την βούληση και την ετοιμότητα όλων των Βουλευτών/Μελών της Κυπριακής Αντιπροσωπείας στην ΔΣΟ, να συνδράμουν με όποιο τρόπο είναι δυνατό, προς ενίσχυση του ιεραποστολικού έργου στην Κένυα.

Κλείνοντας, ο επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας στην ΔΣΟ, ανέφερε ότι με την ολοκλήρωση του Ναού, θα προτείνει την συμπερίληψη στο πρόγραμμα της ΔΣΟ και της Κένυας, ώστε η Οργάνωση να επισκεφθεί την περιοχή και συμβάλει εμπράκτως στην προσπάθεια που για ενίσχυση του σπουδαίου εκπαιδευτικού, ιεραποστολικού και φιλανθρωπικού έργου που επιτελείται.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Σε μια δύσκολη συγκυρία, διεθνώς και στο Κυπριακό, η Λευκωσία εμβαθύνει τις σχέσεις της με την Ουάσιγκτον – Οι προεκτάσεις ...
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ