ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:28
 

Συνάντηση Σαββίδη – Καρογιάν για τη μεταρρύθμιση των δικαστηρίων

Ο πρόεδρος της ΔΗΠΑ ανέφερε ότι «οφείλω να πω ότι η δουλειά που έχει γίνει και από τον τέως Υπουργό Δικαιοσύνης και από τον νυν Υπουργό, είναι εξαιρετική»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Για τις ενέργειες που έχουν γίνει αλλά και για το πώς η Κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει ώστε να ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση του συστήματος των δικαστηρίων της Κύπρου, ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Παράταξης υπό τον Πρόεδρο της Μάριο Καρογιάν, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Γιώργος Σαββίδης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, σε δηλώσεις μετά από τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Υπουργείο ο κ. Σαββίδης, ανέφερε ότι «είχαμε μια πολύ εποικοδομητική και μακρά συνάντηση, κατά την οποίαν ανταλλάξαμε απόψεις για τη μεταρρύθμιση του δικαστηριακού συστήματος».

Κατά τη συνάντηση, είπε, «είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω το όραμα της μεταρρύθμισης σε όλη του την έκταση και μορφή και πραγματικά ευχαριστήθηκα τη συνομιλία μας με τον κ. Καρογιάν και τους συνεργάτες του, γιατί έγινε ένας γόνιμος διάλογος και μια πολύ χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων, η οποία δεικνύει το ενδιαφέρον το οποίο υπάρχει για την υλοποίηση της μεγαλεπήβολης αυτής μεταρρύθμισης».

Από την πλευρά του ο κ. Καρογιάν, ανέφερε ότι «οφείλω να πω ότι η δουλειά που έχει γίνει και από τον τέως Υπουργό Δικαιοσύνης και από τον νυν Υπουργό, είναι εξαιρετική».

«Έγινε ένας μεγάλος κύκλος επαφών και είμαστε σε ένα στάδιο όπου τα πράγματα προσεγγίζουν προς τη φάση που θα ολοκληρωθεί αυτή η μεγάλη μεταρρύθμιση της δικαστικής εξουσίας», είπε. Η δική μας άποψη, πρόσθεσε, είναι ότι κινούμαστε σε πολύ σωστή κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τον ίδιο «υπάρχουν πράγματα τα οποία χρήζουν περαιτέρω ζύμωσης, όμως οι γενικές γραμμές οφείλουμε να πούμε, οι κατευθύνσεις, η πρώτη ύλη που έχει τεθεί είναι προς την κατεύθυνση εκείνη που θα υποβοηθήσει τη δικαστική εξουσία ώστε να λειτουργήσει με έναν καλύτερο τρόπο, να γίνεται πιο ασφαλής και πιο γρήγορη η απονομή της Δικαιοσύνης και βεβαίως, να υπάρξει εκείνος ο διαχωρισμός σε τομείς έτσι που να κινηθούμε με πολύ πιο γοργούς ρυθμούς».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σούπερ ντέρμπι Απόλλων - ΑΠΟΕΛ!

«Τα εύκολα μερικές φορές κάνουν τις ανατροπές!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:54

Κοινό ανακοινωθέν συμφώνησαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ - Συμφώνησε και η Τουρκία

«Mην πιστεύετε την Τουρκία! Διοικείται από κακό άτομο! Άρα, είναι χώρα άνευ εμπιστοσύνης!! »
ΑΚΑ  |  11:02

Μητσοτάκης: Τέθηκαν όλα τα ζητήματα, κατεγράφησαν οι διαφωνίες

«Ένας αγέλαστος και μοχθηρός άνθρωπος δεν είναι δυνατό να είναι και λογικός!!! »
ΑΚΑ  |  10:59

Στο πηδάλιο του ΑΚΕΛ τουλάχιστον μέχρι τις βουλευτικές ο Άντρος

«Από πότε ενδιαφέρεσε για το καλό του ΑΚΕΛ κε ....ΑΚΑ? Μέχρι τώρα μόνο για τον Αβέρωφ ενδιαφερόσουν. ...»
Χριστοσ Α.  |  10:30

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X