ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:38
 

Συνάντηση Σαββίδη – Καρογιάν για τη μεταρρύθμιση των δικαστηρίων

Ο πρόεδρος της ΔΗΠΑ ανέφερε ότι «οφείλω να πω ότι η δουλειά που έχει γίνει και από τον τέως Υπουργό Δικαιοσύνης και από τον νυν Υπουργό, είναι εξαιρετική»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Για τις ενέργειες που έχουν γίνει αλλά και για το πώς η Κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει ώστε να ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση του συστήματος των δικαστηρίων της Κύπρου, ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Παράταξης υπό τον Πρόεδρο της Μάριο Καρογιάν, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Γιώργος Σαββίδης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, σε δηλώσεις μετά από τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Υπουργείο ο κ. Σαββίδης, ανέφερε ότι «είχαμε μια πολύ εποικοδομητική και μακρά συνάντηση, κατά την οποίαν ανταλλάξαμε απόψεις για τη μεταρρύθμιση του δικαστηριακού συστήματος».

Κατά τη συνάντηση, είπε, «είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω το όραμα της μεταρρύθμισης σε όλη του την έκταση και μορφή και πραγματικά ευχαριστήθηκα τη συνομιλία μας με τον κ. Καρογιάν και τους συνεργάτες του, γιατί έγινε ένας γόνιμος διάλογος και μια πολύ χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων, η οποία δεικνύει το ενδιαφέρον το οποίο υπάρχει για την υλοποίηση της μεγαλεπήβολης αυτής μεταρρύθμισης».

Από την πλευρά του ο κ. Καρογιάν, ανέφερε ότι «οφείλω να πω ότι η δουλειά που έχει γίνει και από τον τέως Υπουργό Δικαιοσύνης και από τον νυν Υπουργό, είναι εξαιρετική».

«Έγινε ένας μεγάλος κύκλος επαφών και είμαστε σε ένα στάδιο όπου τα πράγματα προσεγγίζουν προς τη φάση που θα ολοκληρωθεί αυτή η μεγάλη μεταρρύθμιση της δικαστικής εξουσίας», είπε. Η δική μας άποψη, πρόσθεσε, είναι ότι κινούμαστε σε πολύ σωστή κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τον ίδιο «υπάρχουν πράγματα τα οποία χρήζουν περαιτέρω ζύμωσης, όμως οι γενικές γραμμές οφείλουμε να πούμε, οι κατευθύνσεις, η πρώτη ύλη που έχει τεθεί είναι προς την κατεύθυνση εκείνη που θα υποβοηθήσει τη δικαστική εξουσία ώστε να λειτουργήσει με έναν καλύτερο τρόπο, να γίνεται πιο ασφαλής και πιο γρήγορη η απονομή της Δικαιοσύνης και βεβαίως, να υπάρξει εκείνος ο διαχωρισμός σε τομείς έτσι που να κινηθούμε με πολύ πιο γοργούς ρυθμούς».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:04

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:03

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Αγαπητέ levant, ανεξαρτήτως του αν έχεις δίκιο ή όχι, προτιμότερο να βάλεις την γλώσσα-δηλητήριο στην ...»
Ad Veritatum  |  10:23

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Ο διεφθαρμένος, διαπλεκόμενος υπηρέτης της ολιγαρχίας, αντί να επιβάλει έγκαιρα προληπτικά μέτρα δηλ. ...»
levant  |  18:41

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X