ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συνάντηση Τατάρ με Στιούαρτ την Παρασκευή ενόψει επίσκεψης Ντι Κάρλο

Θα συζητήσουν τις λεπτομέρειες της επίσκεψης

ΚΥΠΕ

Ο Τ/κ ηγέτης Έρσιν Τατάρ θα συναντηθεί με τον ειδικό αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Κόλιν Στιούαρτ την Παρασκευή στις 15:00, ενόψει της επίσκεψης της αναπληρώτριας Γενικής Γραμματέως των Ηνωμένων Εθνών, για Πολιτικές και Ειρηνευτικές Υποθέσεις Ρόζμαρι Ντι Κάρλο στο νησί την επόμενη εβδομάδα.

Ο κ. Τατάρ και ο κ. Στιούαρτ θα συναντηθούν για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της επίσκεψης.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στη συνάντηση που προγραμματίζεται να γίνει στις 15 Μαρτίου στις 12:00, ο κ.Τατάρ θα εξηγήσει ότι κοινό έδαφος μπορεί να διαμορφωθεί μόνο με την επιβεβαίωση της «κυρίαρχης ισότητας» και του «ισότιμου διεθνούς καθεστώτος των δύο πλευρών». Ο κ. Τατάρ θα διαβιβάσει επίσης στην Ντι Κάρλο την αντίθεσή του στην εμπλοκή τρίτων -εκτός από τα δύο μέρη και τις εγγυήτριες δυνάμεις - συμπεριλαμβανομένης της ΕΕ, στην αποστολή καλών υπηρεσιών του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέροντας ότι κάτι τέτοιο θα περιπλέξει περαιτέρω τη διαδικασία.

Ο κ. Τατάρ θα αναφέρει επίσης ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά υποστηρίζει την ανάπτυξη συνεργασίας που αφορά την καθημερινή ζωή των ανθρώπων των δύο κοινοτήτων, κάτι που όπως θα πει διαβιβάστηκε από την τ/κ πλευρά όχι μόνο προφορικά αλλά και γραπτώς με προτάσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Τ/κ ηγέτης θα αναφέρει ότι αναμένει την ενεργή υποστήριξη του ΟΗΕ για την προώθηση των τομέων συνεργασίας.

Σε σχέση με τη συνάντηση που ζήτησε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, στο πλαίσιο των επαφών που θα έχει στις Βρυξέλλες στις 23 Μαρτίου, η ανακοίνωση του Τ/κ ηγέτη αναφέρει ότι σε περίπτωση που γίνε κάτι τέτοιο, θα συζητηθούν οι λεπτομέρειες της συνάντησης που θα γίνει με τον Τ/κ ηγέτη, όπως ακριβώς έγινε τον Ιούνιο του 2021, «σύμφωνα με την πάγια πρακτική και αμοιβαιότητα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση