ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συνεχίζονται οι διαξιφισμοί Δημήτρη - Αννίτας

Με αφορμή τη διεξαγωγή debate

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Συνεχίζεται η κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του Δημήτρη Δημητρίου και της Αννίτας Δημητρίου με φόντο την πρόσκληση του πρώτου για διεξαγωγή debate, ενόψει των αυριανών εσωκομματικών εκλογών στον ΔΗΣΥ. Οι δύο υποψήφιοι Πρόεδροι επανήλθαν την Παρασκευή (10/3) και απάντησαν στις αναφορές που έκαναν ο ένας για τον άλλο, με τον Δημήτρη Δημητρίου να αναφέρει ότι η πρόφαση του χρόνου που επικαλέστηκε η Πρόεδρος της Βουλής δεν έπεισε κανέναν και την Αννίτα Δημητρίου να λέει ότι δεν ανέμενε τους όποιους χαρακτηρισμούς από τον κ. Δημητρίου.

Δ. Δημητρίου: Ανειλικρινής η απάντηση Αννίτας

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο», ο κ. Δημητρίου χαρακτήρισε ανειλικρινή την απάντηση της Αννίτας Δημητρίου στην πρόσκληση που της απηύθυνε για debate. Είπε ότι η πρόφαση του χρόνου δεν έπεισε κανέναν, υποστηρίζοντας ότι μπορούσε να πει ότι «δεν επιθυμεί να έρθει σε debate». Σημείωσε παράλληλα ότι όταν η αντιπαράθεση γίνεται σε κόσμια πλαίσια είναι οξυγόνο για την Δημοκρατία. «Δεν πρέπει να κάνουμε μονολόγους και να θεωρούμε ότι αυτό είναι το πιο υγιές. Με αυτούς τους τακτικισμούς δεν μπορούμε να προχωρήσουμε», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι έχουν ιδεολογικές διαφορές με την κ. Αννίτα Δημητρίου, απάντησε αρνητικά λέγοντας ότι «είμαστε στον ίδιο χώρο, είμαστε στελέχη της ίδιας γενιάς». Υπάρχει όμως, όπως εξήγησε, διαφορά αντίληψης στον τρόπο και στο στυλ ηγεσίας.

Ο κ. Δημητρίου εξέφρασε τη θέση ότι στην φάση που βρίσκεται σήμερα ο ΔΗΣΥ «χρειάζεται αφοσίωση και πολλή ενέργεια, χρειάζεται να σηκώσουμε τα μανίκια και να είμαστε εκεί 24 ώρες το 24ωρο». Κληθείς να διευκρινίσει αν θεωρεί ότι είναι ανασταλτικός παράγοντας το γεγονός ότι η κ. Δημητρίου είναι και Πρόεδρος της Βουλής, υποστήριξε ότι «εκ των πραγμάτων δεν θα μπορεί να αφοσιωθεί λόγω χρόνου και άλλων καθηκόντων».

«Ζούμε σε μια σύγχρονη εποχή που δεν πιστεύω ότι είναι το ορθότερο να συγκεντρώνονται όλες οι ευθύνες σε ένα πρόσωπο. Τις ικανότητες και της δυνατότητές της ποτέ δεν θα τις αμφισβητήσω και το πόσο αποτελεσματική είναι», κατέληξε ο κ. Δημητρίου.

Αννίτα: Δεν ανέμενα τους όποιους χαρακτηρισμούς

Από την πλευρά της, σε δηλώσεις της στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα», η κ. Αννίτα Δημητρίου δήλωσε ότι δεν ανέμενε τους όποιους χαρακτηρισμούς, μετά την αρνητική απάντησή της στη διεξαγωγή debate. Η Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε «μπήκαμε σε αυτή τη διαδικασία για ενότητα, μπήκαμε σε αυτή τη διαδικασία τουλάχιστον εγώ προσωπικά, πραγματικά για την ενότητα. Και όλο αυτά, χαρακτηρισμοί και επίθετα σίγουρα δεν υπηρετούν την ενότητα γιατί πρέπει να την κάνουμε και βίωμα και εξαρτάται από τη δική μας στάση και συμπεριφορά. Δεν ανέμενα τους όποιους χαρακτηρισμούς, θέλω να είμαι ειλικρινής».

Όσον αφορά το debate η κ. Δημητρίου τόνισε «και αν πραγματικά υπήρχε η θέληση για debate που δεν λέω ότι δεν υπήρχε αλλά τουλάχιστον θα έπρεπε να γίνει αυτό έγκαιρα. Γιατί αντιλαμβάνεστε όταν την Τετάρτη ή χθες υπάρχει εισήγηση για debate και αύριο είναι οι εκλογές εκ των πραγμάτων δεν υπάρχει ωφέλιμος χρόνος δεδομένου ότι είχαμε το τραγικό συμβάν στα Τέμπη, είχαμε τις κηδείες που και οι δύο είχαμε ακυρώσει τις όποιες τελικές συγκεντρώσεις για να μπορέσουμε ακριβώς να συμπαρασταθούμε και στις οικογένειες και να κάνουμε αυτό που πρέπει σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή. Και από τη Δευτέρα το απόγευμα επαναδημοσιοποιήσαμε και οργανώσαμε τις συγκεντρώσεις μας με δέσμευση προς τον κόσμο. Δεν μπορώ για ακόμα μια φορά να ακυρώσω τις τελικές συγκεντρώσεις γιατί θυμηθήκαμε την Τετάρτη το απόγευμα ότι θέλουμε να κάνουμε debate μεταξύ μας, σάμπως και έχουμε εκλογές για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μέλη της ίδιας ομάδας είμαστε, έχουμε την ίδια ιδεολογία και τις ίδιες θέσεις, αυτές εκπροσωπούμε από την πρώτη στιγμή που βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή άρα δεν είναι μεταξύ μας που πρέπει να συνομιλήσουμε, είναι με τον κόσμο μας».

Για το ποια θα είναι η σχέση τους την επόμενη μέρα των εκλογών η κ. Δημητρίου είπε «όπως ήμασταν, συνάδελφοι, συναγωνιστές. Δεν ήταν τυχαίο ότι συνειδητά επέλεξα όλο αυτό το διάστημα να μην προβώ σε κανένα χαρακτηρισμό, να μην προβώ σε κανένα αφορισμό και καμία ισοπέδωση».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΔΗΣΥ  |  Εκλογές  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση