ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συνταξιοδοτικό στο δημόσιο: Στις 24 Νοεμβρίου το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση

ΚΥΠΕ

Ολοκληρώθηκε στη Βουλή το απόγευμα της Παρασκευής η συζήτηση του συνταξιοδοτικού στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Το νομοσχέδιο θα τεθεί ενώπιον της Ολομέλειας στις 24 Νοεμβρίου προς ψήφιση.

Η συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών αφορούσε τον περί Επαγγελματικού Σχεδίου Συνταξιοδοτικών Ωφελημάτων των Υπαλλήλων της Κρατικής Υπηρεσίας και του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα περιλαμβανομένων και των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Διατάξεις Γενικής Εφαρμογής) Νόμο του 2022, καθώς και τον περί Συνταξιοδοτικών Ωφελημάτων Κρατικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα περιλαμβανομένων και των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Διατάξεις Γενικής Εφαρμογής) (Τροποποιητικό) Νόμο του 2022.

Στη συνεδρία της Επιτροπής παρέστησαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομικών και ο Προϊστάμενος του Γραφείου Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους του ίδιου υπουργείου, Φαίδων Καλοζώης.

Αρχικά, η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών και Βουλευτής ΔΗΚΟ, ανέφερε ότι ενσωματώθηκε η εισήγηση του Βουλευτή του ΑΚΕΛ, Ανδρέα Καυκαλιά, ότι όλες οι πρόνοιες του νόμου πρέπει να ενταχθούν στο πλαίσιο αυτού του νόμου, προσθέτοντας ότι το κείμενο έχει τροποποιηθεί καταλλήλως.

Από την πλευρά του ο κ. Καλοζώης σημείωσε ότι έχει βελτιωθεί σημαντικά το νομοσχέδιο, αφού περιλαμβάνει και την Επιτροπή Επενδύσεων και προνοεί διαδικασία την οποία ο εκάστοτε Υπουργός Οικονομικών υποχρεούται να ακολουθήσει. Ακόμη, είπε ότι καθορίζεται το πλαίσιο των επενδύσεων, δηλαδή οι πρόνοιες και οι περιορισμοί που τις διέπουν.

Από την πλευρά του, ο Χάρης Γεωργιάδης, Βουλευτής ΔΗΣΥ, ρώτησε αν υπάρχει πρόνοια για εξωτερικό διαχειριστή επενδύσεων και ζήτησε να απαλειφθεί η λέξη «δύναται να (διορίζει)», για να καταστεί υποχρεωτικός ο διορισμός του εξωτερικού διαχειριστή επενδύσεων. Οι υπόλοιποι Βουλευτές και ο κ. Καλοζώης συμφώνησαν.

Η κ. Ερωτοκρίτου ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η συζήτηση για το συνταξιοδοτικό και το σχετικό νομοσχέδιο θα οδηγηθεί στην Ολομέλεια στις 24 Νοεμβρίου.

Λίγο πριν από τη λήξη της συνεδρίας, η εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι εάν στο νομοσχέδιο συμπεριληφθεί τροπολογία για αναδρομική ισχύ του νόμου από τον Μάιο του 2021, τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναπέμψει τον νόμο στο Ανώτατο Δικαστήριο. Αυτή η αναφορά προκάλεσε την αντίδραση του Βουλευτή της ΔΗΠΑ, Αλέκου Τρυφωνίδη, με την κ. Ερωτοκρίτου να αναφέρει ότι η συζήτηση θα μεταφερθεί στην Ολομέλεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Βουλή  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση