ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:27
 

Τ/κ ηγεσία: Δεν μας αφορά η απόφαση της Τουρκίας για το μεταναστευτικό

«Η τ/κ πλευρά δεν έχει αποφασίσει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Τουρκίας για το μεταναστευτικό».

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Η απόφαση της Τουρκίας για άνοιγμα των συνόρων σε μετανάστες που επιθυμούν να μεταβούν στην Ευρώπη δεν αφορά την τουρκοκυπριακή πλευρά. Στο μεταναστευτικό ζήτημα η τ/κ πλευρά στοχεύει στην δικοινοτική συνεργασία και στην επίλυση του προβλήματος με βάση την κατοχύρωση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των συμφερόντων και των δυο κοινοτήτων.

Στην παραπάνω επισήμανση προχωρούν υψηλόβαθμες τ/κ πηγές σχετικά με τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στο μεταναστευτικό ζήτημα στην Κύπρο. Οι πηγές με τις οποίες επικοινώνησε η «Κ» τονίζουν ότι η τ/κ πλευρά δεν θα ακολουθήσει το παράδειγμα της Τουρκίας να επιτρέψει σε πολίτες τρίτων χωρών να εισέλθουν στις ελεύθερες περιοχές.

«Συνεχίζουμε να λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για τον εντοπισμό των ατόμων που εισέρχονται στην επικράτεια της ΤΔΒΚ με παράνομο τρόπο. Πριν από λίγες ημέρες οι αρχές μας προχώρησαν στην σύλληψη ατόμων που έφτασαν παρανόμως στα βόρεια παράλια του νησιού», επισημαίνουν οι πηγές της, οι οποίες διαψεύδουν κατηγορηματικό τρόπο τις φήμες και πληροφορίες περί ύπαρξης σχεδίων μεταφορών μεταναστών δια μέσου των Κατεχομένων στις ελεύθερες περιοχές.

Οι πηγές υπενθυμίζουν ότι πριν από λίγους μήνες, η τ/κ πλευρά αποφάσισε να επιβάλλει «τουριστική θεώρηση» σε πολίτες της Συρίας που επιθυμούν να επισκεφθούν τα Κατεχόμενα. Δίχως αυτήν την θεώρηση που πρέπει να εξασφαλιστεί στην Τουρκία, οι πολίτες της Συρίας σήμερα δεν έχουν την δυνατότητα να φτάσουν στο βόρειο τμήμα της Κύπρου.

Την ίδια στιγμή, οι πηγές της «Κ» επιρρίπτουν ευθύνες στην ε/κ πλευρά με το σκεπτικό ότι επιχειρεί να εξασφαλίσει πολιτικά οφέλη από την όλη συζήτηση, ακολουθώντας το πρότυπο των συντηρητικών κυβερνήσεων της Ευρώπης, κυρίως για να αιτιολογήσει το κλείσιμο ορισμένων οδοφραγμάτων.

Εν τω μεταξύ, η τ/κ πλευρά κάλεσε πριν από λίγο τους Τουρκοκύπριους που βρίσκονται στο Ιράν, να επικοινωνήσουν με τις διπλωματικές αποστολές της Τουρκίας και να περάσουν στα τουρκικά εδάφη δια μέσου των χερσαίων συνοριακών πυλών που ενώνουν την Τουρκία με το Ιράν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το Plan B του Νίκαρου, οι μετοχές του Πετρίδη και ο θυμωμένος πρίγκιπας 

«Κάποιοι πολιτικοί να αφήσουν τα προσωπικά τους τερτίπια και να στεφτούν το καλό του τόπου για να μην ...»
Leon  |  12:17

#PoliticsBlog Το Plan B του Νίκαρου, οι μετοχές του Πετρίδη και ο θυμωμένος πρίγκιπας 

«Η βουλή των λαϊκιστών Πορδίκη, Καμένης, Ελαμάκια και συνεργατιστή κλέφτη Κουλία- ΕΔΕΚ & ΔΗΚΟ βυθίζουν ...»
Αρμαγεδών  |  11:25

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X