ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τα κόμματα για την απόφαση του Ανωτάτου

Νόμιμες οι αποκοπές του δημόσιου τομέα κατά την διάρκεια της κρίσης

Newsroom K

Για την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου πως οι αποκοπές των μισθών και συντάξεων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα κατά τη διάρκεια της κρίσης, έγιναν νομίμως, τοποθετήθηκαν τα κόμματα.

ΔΗΣΥ

Θέλουμε ως Δημοκρατικός Συναγερμός να συγχαρούμε τον Γενικό Εισαγγελέα για τον ορθότατο χειρισμό της υπόθεσης ενώπιον του Ανωτάτου δικαστηρίου. Ο σεβασμός μας προς τη δικαιοσύνη και τις αποφάσεις των δικαστηρίων είναι δεδομένος. Αυτή είναι μια πάγια θέση αρχής στον Δημοκρατικό Συναγερμό.

Κίνημα Οικολόγων

Η απόφαση της ολομέλειας του Ανώτατου Δικαστηρίου αφαιρεί ένα δημοσιονομικό πονοκέφαλο για την Κυβέρνηση. Τώρα χωρίς το βαρίδι των πιθανών επιπτώσεων από την εφαρμογή της πρωτόδικης απόφασης του διοικητικού δικαστηρίου, μπορεί να επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων από την κρίση του κορωνοϊού.

Η απόφαση του Ανώτατου αποτελεί μια δημοσιονομική ανάσα και διευρύνει τα περιθώρια της κυβέρνησης εν όψει των αναγκαίων δαπανών που απαιτούν τα προγράμματα ενίσχυσης της πραγματικής οικονομίας.

Το ηθικόν δίδαγμα και το πολιτικό μήνυμα της απόφασης για το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών είναι ότι σε περιπτώσεις Εθνικής κρίσης και καταστροφής τα βάρη πρέπει να μοιράζονται κατά το δυνατόν δίκαια και σε όλους.

Δεν είναι δυνατόν για παράδειγμα την ώρα που είναι κλειστές χιλιάδες επιχειρήσεις και χιλιάδες εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν κίνδυνο απολύσεως, στο δημόσιο τομέα να σφυρίζουν αδιάφορα. Να προχωρούν (με τη σύμφωνη γνώμη των κομμάτων) στην πρόσληψη τεσσάρων Γενικών Διευθυντών Υπουργείων ή μερικές δεκάδες αξιωματούχοι να συνεχίζουν να εισπράττουν εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ επιδόματα παραστάσεως, φιλοξενίας και οδοιπορικών.

Συμμαχία Πολιτών

Η Συμμαχία Πολιτών θα δήλωνε το σεβασμό της στη δικαστική απόφαση όποια και να ήταν αυτή. Με τη σημερινή απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, το κράτος γλιτώνει από το να πληρώσει ένα τεράστιο ποσό στους δημοσίους υπαλλήλους, αφού κρίθηκαν νόμιμες οι αποκοπές μισθών και συντάξεων δημοσίων υπαλλήλων του 2011-13.

Η διαχείριση από το κράτος της προηγούμενης κρίσης πρέπει ν’ αποτελέσει μάθημα για την οικονομική ύφεση που αναμένεται να επέλθει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.  Η Κυβέρνηση πρέπει να λάβει προληπτικά μέτρα για τη δίκαιη κατανομή του κόστους και ν’ αποφύγει παραλείψεις που πιθανόν να μεγεθύνουν περαιτέρω το χάσμα ιδιωτικού – δημόσιου τομέα.

Υπενθυμίζουμε τέλος, ότι με τον τρόπο που εφαρμόστηκαν οι αποκοπές μισθών / συντάξεων του δημόσιου τομέα, αδικήθηκαν οι χαμηλά αμειβόμενοι και κυρίως όσοι εργάζονται με βάρδιες, όπως αστυνομικοί και νοσηλευτές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X