ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τα μηνύματα στο βιβλίο συλλυπητηρίων για τη Ζέτα Αιμιλιανίδου

Πλήθος κόσμου, κρατικοί αξιωματούχοι μέχρι απλοί πολίτες, προσήλθαν σήμερα από νωρίς το πρωί στο Υπουργείο Εργασίας, ώστε να υπογράψουν το βιβλίο συλλυπητηρίων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πλήθος κόσμου, κρατικοί αξιωματούχοι μέχρι απλοί πολίτες, προσήλθαν σήμερα από νωρίς το πρωί στο Υπουργείο Εργασίας, ώστε να υπογράψουν το βιβλίο συλλυπητηρίων για τον θάνατο της Υπουργού, Ζέτας Αιμιλιανίδου, η οποία κατέληξε το βράδυ της Δευτέρας στην Αθήνα, όπου νοσηλευόταν μετά από ρήξη ανευρύσματος εγκεφαλικής αρτηρίας που υπέστη στις 15 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι από τις οκτώ μέχρι τις δέκα το πρωί της Παρασκευής (10/06) η σορός της Ζέτας Αιμιλιανίδου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο. Ακολούθως, στις έντεκα, θα πραγματοποιηθεί η κηδεία, η οποία θα τελεστεί δημοσία δαπάνη, ενώ η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Αγλαντζιά.

Τα συλλυπητήρια μηνύματα

Το βιβλίο συλλυπητηρίων άνοιξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις 9:15 το πρωί, ο οποίος έφτασε ιδιαίτερα φορτισμένος στο Υπουργείο, συνοδευόμενος από σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο. Το συλλυπητήριο σημείωμα του Προέδρου Αναστασιάδη ακολούθησε η υπογραφή του βιβλίου από όλους τους Υπουργούς, καθώς και από Επιτρόπους της Κυβέρνησης. Το βιβλίο υπέγραψαν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, ο Αρχηγός της Αστυνομίας, καθώς και βουλευτές. Εκ μέρους των πολιτικών κομμάτων, το βιβλίο υπέγραψαν οι ηγέτες και μέλη των ηγεσιών.

Πρόεδρος: «Απώλεια για τη χώρα, την κοινωνία, τους πολίτες»

Στο βιβλίο συλλυπητηρίων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έγραψε τα ακόλουθα:

«Ο Πρόεδρος και σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο εκφράζουν τη συντριβή τους, για την απώλεια της αγαπημένης μας Ζέτας, της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών ασφαλίσεων.

Μιας προσωπικότητας που πέραν των εννέα χρόνων κόσμησε με την παρουσία της το πολιτικό σύστημα της χώρας.

Μια απώλεια που δεν περιορίζεται στο κυβερνητικό σχήμα, αλλά εκτείνεται ως απώλεια για τη χώρα, την κοινωνία, τους πολίτες.

Το όραμα του Προέδρου για ένα ισχυρό κράτος πρόνοιας, δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την προσωπική σφραγίδα της Ζέτας Αιμιλιανίδου. Μιας προσωπικότητας που τη διέκριναν η οξυδέρκεια, το υψηλό αίσθημα ευθύνης, η δημιουργικότητα και αποτελεσματικότητα.

Πέραν όλων, όμως κύριο χαρακτηριστικό της ήταν η ενσυναίσθηση, η σεμνότητα και η ανθρωπιά, γεγονός που μαρτυρείται από την καθολική καταξίωση της στη συνείδηση των πολιτών.

Αιωνία θα κρατήσουμε τη μνήμη σου αγαπημένη μας Ζέτα».

ΠτΒ: Όταν θέλουμε να μιλήσουμε για πρότυπα, μιλάμε για σένα

Εμφανώς συγκινημένη υπέγραψε λίγο αργότερα το βιβλίο συλλυπητηρίων και η  Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου. «Μας καθόρισες. Με το έργο, τη δράση, την προσωπικότητα σου, έβαλες τον πήχη πολύ ψηλά και άφησες στους ώμους μας βαριά παρακαταθήκη», έγραψε στο σημείωμά της η κ. Δημητρίου, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Στο σημείωμά της προσθέτει ακόμα ότι η θανούσα αποτελεί «πρότυπο αξιοπρέπειας, ανιδιοτέλειας, επαγγελματισμού, ικανότητας». «Αγάπησες τον άνθρωπο τόσο, που κατανόησες και αφουγκράστηκες τις ανάγκες του, χάραξες «δρόμους» και έδειξες ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Τίμησες με την αλτρουιστική στάση σου τον δημόσιο βίο και κατέκτησες το πιο ψηλό βάθρο. Αυτό της καρδιάς μας, της καρδιάς του κόσμου», σημείωσε η κ. Δημητρίου αποχαιρετώντας την Ζέτα Αιμιλιανίδου και ευχόμενη δύναμη στους οικείους και στους συνεργάτες της.

Αβέρωφ: Ένας σπουδαίος άνθρωπος που κέρδισε επάξια την αγάπη μας 

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, και στελέχη του κόμματος, σημείωσαν στο συλλυπητήριο μήνυμά τους ότι το κενό από την απώλεια της Υπουργού είναι συνταρακτικό, προσθέτοντας «χάνουμε μία καλή φίλη και συνεργάτιδα, έναν άνθρωπο που πάντα πορευόταν με ειλικρίνεια και εντιμότητα και με μοναδική έγνοια τον συνάνθρωπο» και τονίζοντας ότι «η Κύπρος σήμερα αποχαιρετά ένα πανάξιο τέκνο της».

Στεφάνου: Υπήρξες αφοσιωμένη και συνεπής σε όλα τα σκαλοπάτια της δημόσιας ζωής

Εκ μέρους του ΑΚΕΛ υπέγραψε ο ΓΓ του κόμματος, Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος αποχαιρέτησε την Υπουργό, γράφοντας, «υπηρέτησες με αφοσίωση τον τόπο σου, διακρίθηκες για τη σοβαρότητα και την εργατικότητά σου, υπήρξες αφοσιωμένη και συνεπής σε όλα τα σκαλοπάτια της δημόσιας ζωής, πάντα δεκτική στον κοινωνικό διάλογο με δημιουργική συμβολή και προσπάθεια για συναίνεση και συνεργασία», όπως αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.

Εκ μέρους της ΕΔΕΚ υπέγραψε η Αντιπρόεδρος του κόμματος, Μαρία Βασιλειάδου, η οποία επίσης συνοδευόταν από στελέχη του κόμματος.

Το βιβλίο υπέγραψε, επίσης, ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ, Μάριος Καρογιάν.

Στην υπογραφή προσήλθαν επίσης και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως οι Δήμαρχοι Λακατάμιας και Τσερίου. Μάλιστα, η αθρόα προσέλευση κόσμου ανάγκασε αρκετούς να αποχωρήσουν, δεδομένου ότι το βιβλίο συλλυπητηρίων θα είναι ανοικτό για το κοινό και αύριο.

Εκπρόσωποι οργανώσεων και σωματείων βρέθηκαν επίσης ανάμεσα σε αυτούς που προσήλθαν σήμερα στο Υπ. Εργασίας. Μεταξύ αυτών, εκπρόσωποι του ΚΕΒΕ, των ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ, της ΠΑΣΥΔΥ, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, της Επιτροπής Σιτηρών, της ΑΗΚ, του ΠΑΣΙΚΑ, της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου, της ΟΣΑΚ, του Συνδέσμου «Ιθάκη», του ΣΠΑΒΟ, του ΣΕΑΝΑ, κ.α.

Ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ, Στράτης Ματθαίος, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανέφερε η Ζέτα Αιμιλιανίδου ως Υπουργός «σημάδεψε με την παρουσία της το Υπουργείο» και πρόσθεσε ότι «όλοι τη φωνάζαμε με το μικρό της όνομα, η αγαπημένη μας Ζέτα», επισημαίνοντας ότι και η ίδια προερχόταν από τις τάξεις των δημοσίων υπαλλήλων και ότι «άφησε πίσω της ένα σημαντικό έργο, στα εργασιακά δρώμενα, σε θέματα πρόνοιας».

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Οργάνωσης Πενταμελών Οικογενειών στη δική του δήλωση σε δημοσιογράφους επεσήμανε ότι η Υπουργός «είχε αυτί και άκουγε, ήταν πάντα θετική» προσθέτοντας ότι έφυγε νωρίς. Εκπρόσωπος της Οργάνωσης Αναπήρων Πολέμου ανέφερε στις δηλώσεις του «ορφανέψαμε», εξηγώντας ότι η Υπουργός είχε εστιάσει στα προβλήματα της Οργάνωσης, είχε δώσει την πρέπουσα αξία στην προσφορά των μελών της στην πατρίδα και είχε προσθέσει στην αξιοπρέπειά τους. Παλιοί και νεότεροι συνεργάτες της Ζέτας Αιμιλιανίδου που βρέθηκαν σήμερα στο Υπ. Εργασίας ανέφερα ότι το κενό που αφήνει θα είναι δυσαναπλήρωτο.

Το βιβλίο συλλυπητηρίων, που άνοιξε εχθές το μεσημέρι, θα παραμείνει ανοιχτό και αύριο, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 3 το απόγευμα, στον χώρο του Υπ. Εργασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση