ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τατάρ: Δεν θα εγκαταλείψουμε Βαρώσι και λύση δύο κρατών

Ανέφερε ότι οι Τ/κ περιμένουν με αγάπη και ενθουσιασμό τον Τούρκο Πρόεδρο

ΚΥΠΕ

Δεν θα εγκαταλείψουμε το άνοιγμα του Βαρωσίου και τη λύση δύο κρατών δηλώνει ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, αναφέροντας ότι οι Τ/κ περιμένουν με αγάπη και ενθουσιασμό τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Γραπτή ανακοίνωση του Τ/κ ηγέτη χθες βράδυ ανέφερε ότι ενώ ετοιμάζονται να γιορτάσουν την 47η επέτειο της εισβολής «παρακολουθούμε με προσοχή τις προβοκάτσιες με άσχημες επιθέσεις που κάνει το δίδυμο Ε/κ – Ελλήνων με μια μικρή μερίδα πολιτών». Η ε/κ ηγεσία, προσθέτει, χαρακτηρίζει παράνομη την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου. Ο κ. Τατάρ δηλώνει προβληματισμό, χαρακτηρίζοντας λυπηρό το ότι κάποιοι μποϊκοτάρουν τη συνεδρία της «βουλής» όπου θα μιλήσει ο Τούρκος Πρόεδρος.

«Η ε/κ ηγεσία τους χειροκροτεί όρθια, τους εξυμνεί και τους απευθύνει έκκληση να κάνουν από κοινού αγώνα. Γνωρίζουμε ότι όλα αυτά κατευθύνονται από τα ίδια κέντρα. Ο πραγματικός τους στόχος είναι να κόψουν τους σταθερούς δεσμούς μας με την μητέρα πατρίδα Τουρκία, ν’ απομονώσουν τον λαό μας και να επιβάλουν τη λύση που θέλουν. Ο λαός μας γνωρίζει πολύ καλά ποιοι είναι αυτοί που τα κάνουν και δεν θα επιτρέψει αυτές τις άσχημες επιθέσεις και τις προβοκάτσιες», ανέφερε.

Την 47η επέτειο της εισβολής, συνέχισε ο κ. Τατάρ, θα αγκαλιάσουν ακόμη πιο σφιχτά την Τουρκία και θα συνεχίσουν να πορεύονται με αποφασιστικότητα στον δρόμο που έχουν καθορίσει με τη δύναμη που λαμβάνουν από αυτή.

Βλέπουν, είπε, ότι αυτοί που έχουν ενοχληθεί με τη συνεχιζόμενη πρωτοβουλία για το περίκλειστο Βαρώσι και την πρόταση για λύση δύο κρατών, χρησιμοποιούν κάθε τρόπο και έχουν αρχίσει να ενεργούν. «Αλλά είναι μάταιος κόπος. Δεν θα εγκαταλείψουμε ούτε την πρωτοβουλία για το κλειστό Βαρώσι, ούτε την πρότασή μας για λύση που να βασίζεται στην ύπαρξη δύο ίσων, κυρίαρχων κρατών», ανέφερε.

Ο κ. Τατάρ έκανε λόγο για προσπάθεια του Προέδρου Αναστασιάδη να παραπλανήσει τη διεθνή κοινότητα αποκρύβοντας τις πραγματικότητες στην Κύπρο και είπε πως πρέπει να δει την ιστορία «κι έτσι να μιλά. Η επίθεση τα ματωμένα Χριστούγεννα (η δολοφονία στην μπανιέρα) που έγινε με βάση το σχέδιο Ακρίτας ήταν για να γίνει η Κύπρος ελληνικό προτεκτοράτο. Και ο στόχος του πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 1974 από την ελληνική χούντα, ήταν να καταστεί η Κύπρος ελληνικό προτεκτοράτο. Ενώ με την ειρηνευτική επιχείρηση η Τουρκία εμπόδισε το να γίνει η Κύπρος ελληνικό προτεκτοράτο και έφερε την ειρήνη και την ευτυχία», υποστήριξε ο Ερσίν Τατάρ.

Με πολλή αγάπη και πολύ ενθουσιασμό αναμένει ο τ/κ «λαός» τον Τούρκο Πρόεδρο, κατέληξε, λέγοντας ότι «μια μικρή μειονότητα που κάνει προβοκάτσια με κάθε είδους άσχημες επιθέσεις, θα παραμείνει στην ντροπή της».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση