ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τατάρ: Η υπογραφή «πρωτοκόλλου» με την Τουρκία θα επηρεάσει θετικά την οικονομία

Από τις 26 Μαΐου τέθηκε σε εφαρμογή η «συμφωνία» και ότι δεν θα γίνουν περικοπές στους μισθούς τον Ιούνιο, είπε ο «πρωθυπουργός»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Την θέση ότι η «οικονομική συμφωνία» που υπεγράφη μεταξύ ψευδοκράτους και Τουρκίας θα επηρεάσει θετικά τις προσπάθειες για επανεκκίνηση της οικονομίας εξέφρασε ο «πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε δηλώσεις του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή», ο κ. Τατάρ είπε ότι όταν η «κυβέρνηση» αποφάσισε τα μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό γνώριζε ότι αυτό θα επηρεάσει την οικονομία του ψευδοκράτους και στα πλαίσια αυτά έγιναν και αποκοπές στους μισθούς των «δημοσίων υπαλλήλων».

Άρχισε η επιστροφή στην καθημερινότητα, άνοιξαν ξανά οι επιχειρήσεις και θα αρχίσουν και τα έσοδα για την «κυβέρνηση» ανέφερε ο κ. Τατάρ σημειώνοντας ότι από τις 26 Μαΐου τέθηκε σε εφαρμογή η «συμφωνία» με την Τουρκία και ότι δεν θα γίνουν περικοπές στους μισθούς τον Ιούνιο.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι με το άνοιγμα των οδοφραγμάτων, με την έναρξη των πτήσεων από και προς την Τουρκία, με την επιστροφή των ξένων φοιτητών στα κατεχόμενα και με την έναρξη της λειτουργίας των ξενοδοχείων η οικονομία του ψευδοκράτους θα επιστρέψει στους ρυθμούς της και στην «προ κορωνοϊού εποχή».

Αναφερόμενος στην πανδημία είπε ότι το ψευδοκράτος κατάφερε με τα μέτρα που έλαβε να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό αφού τις τελευταίες 40 ημέρες δεν υπήρξε θετικό κρούσμα ενώ αναφέρθηκε στην στήριξη της Τουρκίας κατά την περίοδο αυτή.

Σχετικά με τις παράνομες πτήσεις από και προς τα κατεχόμενα είπε ότι συνεχίζεται ο προγραμματισμός για την επανέναρξη των πτήσεων και θα ακολουθηθούν οι συμβουλές του «υπουργείου υγείας» και της «επιδημιολογικής επιτροπής».

Πρέπει, σύμφωνα με τον Ερσίν Τατάρ, να γίνει σωστός προγραμματισμός πριν την έναρξη των πτήσεων και το άνοιγμα των οδοφραγμάτων. Ο κ. Τατάρ σημείωσε ότι το θέμα αυτό θα ξεκαθαρίσει εντός των επόμενων βδομάδων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση