ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τατάρ και Οζερσάι επιμένουν σε άλλη λύση πλην της ομοσπονδίας

«Δεν τίθεται θέμα, οι Τ/κ να εγκαταλείψουν την τρέχουσα ασφάλεια και τα δικαιώματά τους, είπε ο Τ/κ «πρωθυπουργός»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ήρθε η ώρα για έναν νέο αγώνα ώστε οι Τ/κ, σε ενότητα, να κερδίσουν την θέση τους στην διεθνή κοινότητα, ανέφερε ο πρόεδρος του ΚΕΕ και «πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του υποστηρίζοντας ότι άλλη μια χρονιά χάθηκε στο Κυπριακό λόγω των λανθασμένων θέσεων και πολιτικών της ε/κ πλευράς.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Τατάρ ανέφερε επίσης ότι είναι η ώρα να κάνουν τα απαραίτητα βήματα, μακριά από τον λαϊκισμό, για να αναπτύξουν την οικονομία του ψευδοκράτους.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, είπε ότι οι Ε/κ αρνούνται να αποδεχθούν την πολιτική ισότητα των Τ/κ και επιδιώκουν να στερήσουν από τους Τ/κ την ασφάλεια και τη γη τους. Συνεχίζουν να υιοθετούν μια εχθρική στάση εναντίον του ψευδοκράτους, προσπαθώντας να μας οδηγήσουν πίσω στο 1974 και να απομακρύνουν την Τουρκία από την Κύπρο, πρόσθεσε.

«Γνωρίζω καλά ότι η τ/κ κοινή γνώμη είναι μπερδεμένη με τις ατελείωτες και άκαρπες διαπραγματεύσεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο απαιτούμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία», δήλωσε ο κ. Τατάρ, λέγοντας ότι ήταν η επιθυμία της «κυβέρνησης» να λύσει το πρόβλημα χωρίς να αποκλείσει τυχόν εναλλακτικά μοντέλα λύσης.

Δεν τίθεται θέμα, είπε, οι Τ/κ να εγκαταλείψουν την τρέχουσα ασφάλεια, τα δικαιώματά τους, την κυριαρχία τους, τις αποτελεσματικές εγγυήσεις της Τουρκίας και την δική τους «κρατική υπόσταση», μόνο και μόνο για να επιτύχουν μια διευθέτηση με τους Ε/κ.

Στην Κύπρο υπάρχουν δύο κράτη, ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος του κόμματος του Λαού και «υπέξ», Κουντρέτ Οζερσάι σε συνέντευξή του στην διαδικτυακή εκπομπή του ομίλου ΜΜΕ Χακικάτ που δημοσιεύεται σήμερα και πρωτοσέλιδα στην αντίστοιχη εφημερίδα.

Εάν «τα δύο κράτη» - κατά την έκφρασή του – συνεργαστούν σε 4 – 5 θέματα και φέρει αυτό αποτέλεσμα τότε θα δημιουργηθεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης, το οποίο σήμερα δεν υπάρχει.

Στο παρόν στάδιο, συνέχισε, γίνονται προσπάθειες ώστε τα δύο «κράτη», όπως συνέχισε να λέει, να συμφωνήσουν σε θέματα που παραμένουν εκκρεμή εδώ και 51 χρόνια ενώ θα μπορούσαν να συνεργαστούν σε θέματα όπως την έκδοση εγκληματιών, στο φυσικό αέριο και θέματα διεθνούς τρομοκρατίας.

Προς το παρόν ανέφερε, δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για την δημιουργία ομοσπονδιακής συνεργασίας. Έχουμε όλοι ένα πολύ σαφές μήνυμα γι `αυτό με το δημοψήφισμα του 2004, υποστήριξε.

Ερωτηθείς δε σχετικά ανέφερε ότι ακόμα δεν έχει αποφασίσει όσον αφορά το αν θα είναι ή όχι υποψήφιος στις «προεδρικές εκλογές» την ερχόμενη άνοιξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση