ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τατάρ: Το ψευδοκράτος δεν θα γίνει Γάζα

Μιλά για έγκριση σύντομα απευθείας πτήσεων στα κατεχόμενα

ΚΥΠΕ

Η «τδβκ» δεν θα γίνει Γάζα, δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ αναφερόμενος στο ψευδοκράτος και υποστήριξε ότι το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου σύντομα θα είναι έτοιμο για έγκριση για την έναρξη απευθείας πτήσεων.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε σημερινές του δηλώσεις και αναφερόμενος στην επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα «από αέρα, ξηρά και θάλασσα», «δολοφονώντας παιδιά, γυναίκες και αμάχους» ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι η διεθνής κοινότητα και το ΣΑ του ΟΗΕ έχει μόνο ρόλο θεατή, όπως είχε και την περίοδο 1964 – 1974 όταν «οι Ε/κ διενεργούσαν επιθέσεις εναντίον Τ/κ».
 
Έκανε λόγο σε «κρατική τρομοκρατία» από το Ισραήλ και το να μένει ο διεθνής παράγοντας απλά θεατής, τον κάνει «συνένοχο σε ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».
 
Και ενώ η διεθνής κοινότητα μένει απαθής, συνέχισε, η μητέρα πατρίδα Τουρκία προσφέρει τεράστια υπηρεσία βγαίνοντας μόνη της μπροστά, καταδικάζοντας αυτές τις επιθέσεις και ζητώντας τον άμεσο τερματισμό τους. «Η ιστορία θα το καταγράψει αυτό» είπε.
 
Το ότι ο κόσμος μένει θεατής σε αυτή την «θηριωδία, την τρομοκρατία και την γενοκτονία» που συντελείται στην Γάζα, κατά τον κ. Τατάρ, «δείχνει ακόμη μια φορά πόσο σημαντική είναι η παρουσία του τουρκικού στρατού στην Κύπρο και οι ενεργές και αποτελεσματικές εγγυήσεις της Τουρκίας. Λαμβάνοντας υπόψη αυτά που ζήσαμε στο παρελθόν στην Κύπρο και αυτά που συμβαίνουν στην Γάζα, δεν είναι δυνατόν να εγκαταλείψουμε τις εγγυήσεις της Τουρκίας και τον τουρκικό στρατό».
 
Μίλησε για «δίδυμο Ελλήνων – Ε/κ» αλλά και την ΕΕ που ζητούν την κατάργηση των εγγυήσεων και την απομάκρυνση του τουρκικού στρατού, με τον Ερσίν Τατάρ να δηλώνει ότι «πρέπει να ξέρουν πως οι εγγυήσεις δεν θα καταργηθούν, ο τουρκικός στρατός δεν θα αποσυρθεί από την Κύπρο και η τδβκ δεν θα γίνει Γάζα».
 
Εξέφρασε στήριξη στους Παλαιστινίους και συλλυπητήρια για τις απώλειες τους.
 
Εξάλλου σε άλλες του δηλώσεις για τα 100χρονα του the Royal British Legion στην κατεχόμενη Κερύνεια, ο κ. Ταταρ είπε ότι ήρθε ο καιρός της αλλαγής και πρέπει να θέσουν στην ατζέντα σε διεθνή φόρα το θέμα της άρσης των «εμπάργκο» και των απευθείας πτήσεων.
 
Τα πρότυπα του παράνομου αεροδρομίου στην Τύμπου, πρόσθεσε, θα φτάσουν σύντομα τα διεθνή πρότυπα και θα είναι σύντομα έτοιμο για έγκριση για απευθείας πτήσεις.
 
Αναφερόμενος στην καραντίνα είπε ότι αξιολογούν το να επιτρέψουν από τις 10 Ιουλίου τις αφίξεις σε εμβολιασμένους και με τις δύο δόσεις και διπλό τεστ PCR χωρίς την επιβολή καραντίνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση