ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:53
 

Θέμα Θεοχάρους και ημικρατικών εγείρει ο Τρυφωνίδης

Διαφωνεί με τη συμπερίληψη Θεοχάρους λόγω της θέσης της στο κυπριακό

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Την πολιτική του διαφωνία για τη συμπερίληψη της υποψηφιότητας της Προέδρου της Αλληλεγγύης Ελένης Θεοχάρους στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ θα θέσει τη Δευτέρα στο εκτελεστικό γραφείο ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Αλέκος Τρυφωνίδης. Όπως ο ίδιος αναφέρει, διαφωνεί κάθετα με τη θέση της στο κυπριακό και ιδιαίτερα με την εναντίωσή της στη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Τη διαφωνία του εξέφρασε μάλιστα και κατά τη συνεδρία της γραμματείας του κόμματος όταν μπήκε κάτω το όλο ζήτημα και αυτός είναι και ο λόγος που επέλεξε να μην συμπεριληφθεί τελικώς στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, όπως άλλωστε αναφερόταν αρχικά.

Το κεφάλαιο Θεοχάρους βεβαίως δεν είναι το μόνο που προκαλεί αντιδράσεις εντός ΔΗΚΟ. Ζήτημα τίθεται και για την στάση της ηγεσίας γύρω από τη συμμετοχή του ΔΗΚΟ στους ημικρατικούς. Η ηγεσία του κόμματος, υποστηρίζει πως το κόμμα θα πρέπει να έχει ένα μέλος σε κάθε ημικρατικό, εφόσον του ζητηθεί από την κυβέρνηση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αναλάβει προεδρία ημικρατικού οργανισμού, καθώς κάτι τέτοιο θα ενισχύσει τη φημολογία περί συγκυβέρνησης ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ.

Το όλο ζήτημα θα συζητηθεί εκ νέου στη γραμματεία του ΔΗΚΟ τη Δευτέρα με τον κ. Τρυφωνίδη να επιμένει πως το ΔΗΚΟ θα πρέπει να διεκδικήσει προεδρία ημικρατικών. Όπως αναφέρει ο κ. Τρυφωνίδης στην «Κ» οι ημικρατικοί αποτελούν ένα σοβαρότατο πυλώνα πολιτικής παρέμβασης υπέρ των πολιτών και το ΔΗΚΟ θα έπρεπε να έχει ουσιαστικό ρόλο για να διορθώνει τα κακώς έχοντα εξαρχής, παρά να τρέχει εκ των υστέρων να διορθώνει στρεβλώσεις και νομοσχέδια με το κυβερνών κόμμα. Τη θέση του Αλέκου Τρυφωνίδη για τους ημικρατικούς οργανισμούς, φαίνεται να στηρίζουν οι Πανίκος Λεωνίδου, Φύτος Κωνσταντίνου. Οι αρχικές πληροφορίες της Κ ήθελαν και τον Αντώνη Αντωνίου να στηρίζει περισσότερα από ένα μέλη στους ημικρατικούς, ωστόσο σύμφωνα με νέες πληροφορίες, κρατά κλειστά τα χαρτιά του και θα τοποθετηθεί επίσημα στην γραμματεία του κόμματος τη Δευτέρα. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

Παιδίατροι σέρνουν στα Δικαστήρια τον ΟΚΥπΥ

«1η Ιουνίου 2019 ξεκινάει το ΓεΣΥ»
george  |  09:39

Η Wikipedia προσέφυγε στο ΕΔΑΔ κατά της Τουρκίας

«H Wikipedia ξέρει και τιμωρεί!»
ΑΚΑ  |  08:20

Άρση απομόνωσης της τ/κ πλευράς ζητά από τις ΗΠΑ ο Όζερσαϊ

«Kαι μετά ξύπνησες ο Οζερσάϊ! »
ΑΚΑ  |  08:17

Με την πλάτη στον τοίχο ο Ερντογάν για τους S-400

«To μούτρο θα φάει τα μούτρα του! »
ΑΚΑ  |  08:15

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X