ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Θεμιστοκλέους: «Βρεθήκαμε εκ λάθους σε απαγορευμένη περιοχή κυνηγιού»

Η απάντηση του βουλευτή

24news.com.cy

info@24sports.com.cy

O βουλευτής, Ανδρέας Θεμιστοκλέους, ο οποίος εντοπίστηκε, μαζί με άλλα δύο πρόσωπα, από την Υπηρεσία Θήρας, να κυνηγούν σε απαγορευμένη περιοχή της Λόφου, της επαρχίας Λεμεσού, τοποθετήθηκε για το περιστατικό με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, πως από λάθος βρέθηκε στο εν λόγω σημείο.

Αυτούσια η ανάρτησή του

«Σήμερα μαζί με δύο άλλους φίλους κυνηγούς, βρεθήκαμε εκ λάθους σε απαγορευμένη περιοχή κυνηγιού, η οποία γειτνιάζει με επιτρεπόμενη.

Ήμασταν και οι τρεις παντελώς ανυποψίαστοι για το λάθος αυτό μέχρι που ομάδα της Υπηρεσίας Θήρας μας πλησίασε, πρώτα εμένα που βρισκόμουν στην άκρη του δρόμου και κατόπιν τηλεφωνήματος μου και τους άλλους δύο πιο πάνω φίλους, οι οποίο ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα μου. Ακολούθως, ενημερωθήκαμε από τους αρμόδιους της Υπηρεσίας Θήρας ότι η περιοχή είναι απαγορευμένη.

Τους αναφέραμε ότι εκ λάθους δεν το είχαμε αντιληφθεί, πράγμα το οποίο επιβεβαίωσαν και οι ίδιοι.

Στην συνέχεια, αφού απολογηθήκαμε για το πιο πάνω ατόπημα, καλέσαμε τους αρμόδιους της Υπηρεσίας Θήρας να προχωρήσουν και να εφαρμόσουν τον νόμο, όπως ακριβώς θα έκαναν σε κάθε πολίτη της Δημοκρατίας, όπως και έπραξαν με την έκδοση σχετικού εξώδικου προστίμου.

Και οι τρεις κυνηγούμε για χρόνια χωρίς ποτέ να καταγγελθούμε για παρόμοια παράβαση.

Για τον ισχυρισμό μας ότι επρόκειτο περί λάθους μαρτυρεί το γεγονός ότι και οι τρεις ήμασταν με τα προβλεπόμενα πορτοκαλί γιλέκα ή καπέλα, καθώς επίσης και το ότι τα άλλα δύο πρόσωπα ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα μου και κατέφθασαν στο σημείο του δρόμου, όπου βρισκόταν η Υπηρεσία Θήρας, συνεργαζόμενοι πλήρως με αυτήν.

Όπως ο κάθε πολίτης πληρώνει το όποιο πρόστιμο έτσι και εμείς θα πληρώσουμε εντός των προβλεπόμενων ημερών τα δικά μας.

Τέλος, καλώ τους υπόλοιπους κυνηγούς να είναι πολύ προσεκτικοί ενόψει του ότι με ευκολία μπορεί να υποπέσουν στο εν λόγω λάθος, χωρίς να το καταλάβουν, όπως συνέβηκε σε εμάς σήμερα, ιδιαίτερα όταν η απαγορευμένη περιοχή γειτνιάζει με επιτρεπόμενη περιοχή κυνηγιού και αυτή δεν είναι αρκούντως οριοθετημένη με τις πινακίδες απαγόρευσης.

Το κυνήγι οφείλουμε να το προστατεύσουμε και συνεπώς εκφράζω την λύπη μου και δημόσια για το πιο πάνω λάθος, το οποίο τονίζω ξανά ότι έγινε χωρίς καμία άλλη σκέψη ή πρόθεση».

Να υπενθυμίσουμε ότι τόσο στον βουλευτή όσο και στα άλλα δύο άτομα εκδόθηκε εξώδικο πρόστιμο ύψους 9.300 ευρώ (σ.σ περίπου 3.100 ευρώ έκαστος).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Αναζητεί ευρωπαϊκή διαμεσολάβηση στο Κυπριακό η Λευκωσία με πλήρη δράση στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ