ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Θεολόγου: Παγκόσμια πρωτιά της Κύπρου στην υπογεννητικότητα

«Μέσα σε 4 χρόνια η Κύπρος είχε μείωση 7% στις γεννήσεις και μετά το 2012 γεννιούνται λιγότερα από 10.000 παιδιά ετησίως»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Κύπρος κατέχει παγκόσμια πρωτιά στην υπογεννητικότητα, καθώς βρίσκεται στον παγκόσμιο πάτο το 2017 και στο πάτο της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2018 με μέσο όρο ένα παιδί ανά γυναίκα, δήλωσε η ανεξάρτητη βουλευτής Άννα Θεολόγου, προσθέτοντας ότι μέσα σε 4 χρόνια η Κύπρος είχε μείωση 7% στις γεννήσεις και μετά το 2012 γεννιούνται λιγότερα από 10.000 παιδιά ετησίως.

Σε ομιλία της ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2020, η κ. Θεολόγου είπε ότι το συνολικό δημόσιο χρέος ανέρχεται στα €29,6 δις, δηλαδή 140% του ΑΕΠ με βάση τα δημοσιευμένα στοιχεία της ΚΤΚ στις 2 Δεκεμβρίου του 2019 και πρόσθεσε ότι «κρύβουμε τα λεφτά που χρωστούμε ως κράτος στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων για να λέμε ότι χρωστούμε λιγότερα».

Ανέφερε ότι «από τα 7 δισ. ευρώ που χρωστούσαμε το 2014 στο Ταμείο σήμερα χρωστούμε 8,2 δισ. ευρώ». Αναφέρθηκε σε πρωτιά της Κύπρου στην αύξηση της διαφθοράς σε επίπεδο ΕΕ κατά την περίοδο 2013 – 2018 και πρόσθεσε ότι «αυτή η πρωτιά επιβεβαιώνεται και από τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τα περίφημα κυπριακά διαβατήρια και για τους επίλεκτους δικαιούχους που ξεπλένοντας παράνομο χρήμα που προέκυψε από διαδικασίες αθέμιτου πλουτισμού ανήκουν πλέον στην κοινωνία μας».

Η κ. Θεολόγου συνεχάρη την Κυβέρνηση η οποία ξεγέλασε, όπως είπε, «και τη Βουλή παρουσιάζοντας την ιδιωτικοποίηση των υπηκοοτήτων ως ένα επενδυτικό σχέδιο». Ανέφερε ότι «τα λεφτά από τις υπηκοότητες θα έπρεπε να καταλήγουν στα δημόσια ταμεία και όχι στους ιδιώτες καθώς μόνο έτσι θα συγκρατούνταν οι τιμές των ακινήτων και δεν θα δημιουργούνταν αλυσιδωτά προβλήματα με την αύξηση των ενοικίων και το φαινόμενο των αστέγων».

Επίσης, συνεχάρη την κυβέρνηση που δεν επιτρέπει, όπως είπε, στους δανειολήπτες να αγοράζουν τα δάνεια τους στην τιμή που τα αγοράζουν οι τρίτοι. «Μπράβο σας που επιτρέψατε σε ιδιωτικά συμφέροντα να εκποιούν τις περιουσίες ενός λαού που ξεριζώθηκε ήδη μια φορά από τον τόπο του», πρόσθεσε.

Τέλος, η κ. Θεολόγου είπε ότι η κυβέρνηση διπλασίασε τα τέλη καταχώρησης των δικαστικών διαδικασιών για να αποτρέψει τους πολίτες από το να διεκδικούν τα δικαιώματα τους στα δικαστήρια και πρόσθεσε ότι αυτό «είναι ψηλά γράμματα για την μοναδική Κυβέρνηση του τόπου που περιόρισε αναρίθμητα ανθρώπινα δικαιώματα στον βωμό της εξυπηρέτησης συμφερόντων και ιδιαίτερα των τραπεζικών».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Γερμανικά ΜΜΕ: Περικοπές ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την Τουρκία

«Kύριε Μπορέλ, πείτε το στον σουλτανίσκο που λιγόστεψαν οι μέρες του, σήμερα που θα είναι στο σπίτι σας! ...»
ΑΚΑ  |  11:20

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Ο άνθρωπος χωρίς προσωπικότητα πότε θα πάει σπίτι του; »
ΑΚΑ  |  11:17

Κλοπή κατοικίας με λεία 7 χιλ. ευρώ και χρυσαφικά

«ΚΛΟΠΗ ….. κατοικίας ;;; Έκλεψαν κατοικία; Ή μήπως ΔΙΑΡΡΗΞΗ κατοικίας ;;; Πόσο ΠΤΩΧΗ διατύπωση !!! ...»
YIANNOULIS  |  10:51

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Φούλη, από πότε η λέξη "σύνεση" έγινε συνώνυμη με τη λέξη "τρόμος";»
Ai Em  |  10:08

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X